Kohtaamispaikat

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry ylläpitää kaikille avoimia kohtaamispaikkoja Espoossa. Kohtaamispaikkoihin voi kuka tahansa tulla kohtaamaan ja juttelemaan, kahvittelemaan, surffaamaan netissä, istumaan sohvalla ja lukemaan lehtiä. Emyssä on mahdollista osallistua talkoisiin tai ryhtyä vapaaehtoiseksi, osallistua ryhmätoimintaan tai Emyn muuhun monipuoliseen toimintaan.  Soita ja sovi tutustumiskäynti tai piipahda suoraan paikalle. Tervetuloa!

Emyn kohtaamispaikkojen huoneentaulu

Kohtaamispaikka Lilla Karyll

Lilla Karyll, Pappilantie 7, Espoon keskus. p. 09 859 2057
Avoinna arkisin ma-pe klo 9 – 16.30 sekä vapaaehtoisvoimin useimmiten sunnuntaisin klo 12 – 16 (varmistathan muiden kuin arkipäivien aukiolot soittamalla!)

Lilla Karyll on vuonna 1902 rakennettu, yhdistyksen 90-luvun alussa kunnostama puuhuvila Espoon keskuksen Pappilanmäellä, kivenheiton päässä Espoon keskuksen asemasta ja Espoon vanhasta tuomiokirkosta. Idyllinen pihapiiri tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin ulkotöihin, vaikkapa kasvimaan hoitoon, ruohonleikkuuseen tai talvella lumenluontiin. Pihapiirissä vietetään perinteisiä kesäjuhlia: kesäkuussa puutarhajuhlia ja elokuussa elojuhlia. Kohtaamispaikka Lilla Karylliin voit tulla muuten vaan piipahtamaan kahville tai teelle, tapaamaan ihmisiä, surffaamaan netissä tai lukemaan lehtiä. Lilla Karyllissa kokoontuu myös monia avoimia ryhmiä. Talvisin Lilla Karyllia lämmittävät toimivat kakluunit. Lillan yläkerrassa on kirpputorin lisäksi myös bändihuone, jossa on mahdollisuus harjoitella musisointia yhdistyksen tai omilla soittimilla.

Lilla Karylliin on kävelymatka Espoon keskuksen juna-asemalta. Kävele juna-asemalta Kirkkojärventietä Espoonväylää kohti (junaradan se puoli, jossa on K-kauppa Resiina ja R-Kioski, ei kauppakeskusten puoli. Espoonväylän suunta on sama kuin Kauklahden suunta). Kävele kunnes pian Pappilantie kääntyy oikealle. Lilla Karyll on osoitteessa Pappilantie 7, kellertävä puutalo, toinen talo oikealla tätä reittiä kuljettaessa.

Kohtaamispaikka Meriemy

Meriemy, Merenkäynti 3, Kivenlahti. p. 09 863 2031
Meriemy on avoinna arkisin ma-pe klo 9 – 16.30 sekä vapaaehtoisvoimin useimmiten lauantaisin klo 12 – 16 (varmistathan muiden kuin arkipäivien aukiolot soittamalla!)

Meriemy sijaitsee Ala-Kivenlahden ostoskeskuksessa, lyhyen kävelymatkan päässä Kivenlahden merimaisemasta. Kävelykadun varrella sijaitsevaan katutason kohtaamispaikkaan on helppo piipahtaa moikkaamaan, nauttimaan kupillinen kahvia, lukemaan päivän lehti tai vaikka surffaamaan netissä. Ovessa on koodilukko, joten koputathan rohkeasti, niin avaamme sinulle oven!

Meriemyn löydät Kivenlahden kirjaston kanssa samassa talosta, usean ravintolan naapurista. Jos kävelet ostoskeskuksen kaupoilta (K-kauppa ja Alepa) kohti Kivenlahden rantaa, jää Meriemy vasemmalle puolellesi noin 100 metriä talojen välistä kävelykatua kuljettuasi.

Kaikille avointa talkootoimintaa kohtaamispaikoissa

Lilla Karyllissa ja Meriemyssä pidetään kaikille avoimia talkoita. Talkoisiin osallistumista varten saavutaan paikalle ennen klo 10 aamulla ja ilmoittaudutaan talkoisiin. Talkoiden aluksi jaetaan yhdessä päivän talkootyöt, jotka voivat olla esimerkiksi siivousta, ruoanlaittoa, haravointia, lumitöitä tai postitusta. Sitten suunnitellaan, mitä tehdään päivän talkooateriaksi ja ruvetaan hommiin. Kiitoksena talkootyöstä jokainen talkoolainen saa syödäkseen talkoolounaan. Lilla Karyllissa talkoot pidetään jokaisena arkipäivänä maanantaista perjantaihin ja Meriemyssä talkoopäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai. Tervetuloa osallistumaan – talkoot ovat avoimia kaikille eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita!

Kohtaamispaikka Olarissa (Maapallonkatu 8, Olari)

Avoimien ovien, avajaisten ja ideoinnin viikkoa vietetään tammikuussa 7.-11.1.2019 Emyn uudessa kohtaamispaikassa. Tule käymään alla olevien aikojen puitteissa silloin, kun sinulle sopii. Ohjelmassa on ideointia, tutustumista ja toiminnan kehittämistä sekä vapaaehtoishommiin ilmoittautumista. Tulethan käymään, kun sinulle sopii:

  • ma 7.1. klo 12-18
  • ti 8.1. klo 10-17
  • ke 9.1. klo 12-18
  • to 10.1. klo 10-16
  • pe 11.1. klo 10-16

Emy ylläpitää kohtaamispaikkoja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ja toimintaa on eri puolilla Espoota

  • Asukastalo Kylämaja tarjoaa osallistumismahdollisuuksia ja kohtaamispaikan Matinkylässä (Matinkatu 7) Lisätietoja Kylämajan omilta sivuilta
  • Järjestötalo Villa Apteekki tarjoaa Emylle toimisto-, kokous- ja ryhmätiloja. Villa Apteekki on Lilla Karyllin naapurissa osoitteessa Pappilantie 5. Tiedustelut p. 050 552 1049 / Kaj Järvisalo tai kaj.jarvisalo(at)emy.fi
  • Raitin Pysäkki on avoin kansalaiskahvio ja kohtaamispaikka Leppävaarassa osoitteessa Konstaapelinkatu 1. Lisätietoja Punaisen Ristin sivuilta
  • Unelma Tapiola on Espoon Järjestöjen Yhteisön kansalaistoiminnan keskus, useiden eri sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimistopaikka, kokoontumistila ja kahvila. Unelma Tapiola sijaitsee osoitteessa Kauppamiehentie 6, 2. krs. Lisätietoja Ejy ry:n omilta sivuilta.