Ryhmätoiminta

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry:ssä on läpi vuoden tarjolla paljon erilaista vertaistukeen ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa ryhmätoimintaa mielenterveyskuntoutujille ja muille kiinnostuneille. Emyyn et tarvitse lähetettä tai diagnoosia. Olet tervetullut mukaan, myös korona-aikana!

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry järjestää etäyhteyksiin pohjautuvaa ryhmätoimintaa toukokuussa 2020. Tule mukaan!

Emy järjestää säännöllisesti kokoontuvia ryhmiä virtuaalisesti ainakin toukokuun 2020 ajan. Erilaisia ryhmätapaamisia järjestetään jokaisena toukokuun arkipäivä 2-3 kappatta. Alla olevassa kuvassa on Emyn etäryhmien viikko-ohjelma. Tarkemmat tiedot ja ohjeet osallistumista varten löydät tältä sivulta, joten selaathan hieman alaspäin. Otathan yhteyttä matalalla kynnyksellä Emyn työntekijöihin, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset neuvoja ja apua!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Maanantaisin

Levyraati

Levyraati kokoontuu maanantaisin klo 11 Virtuaaliemyssä eli Discordalustalla Emyn palvelimella. Levyraati toteutetaan videoyhteydellä, mutta voit tulla mukaan myös pelkällä äänellä. Soitettavat kappaleet etsimme internetistä, kuten Youtubesta tai Yle Areenasta. Jokainen saa valita yhden kappaleen sekä kommentoida ja arvostella vuorollaa kunkin kappaleen. Ilmoittaudu mukaan Virtuaaliemyssä käyttäjälle TiinaEmy tai p. 050 310 7987, joka kutsuu osallistujat koolle/soittaa videopuhelun koko raadille. Lisäohjeita tai apua kaipaavat voivat soittaa Tiinalle p. 050 310 7987. Tervetuloa mukaan!

Alias

Pelataan porukalla sananselityspeliä ja vaihdetaan kuulumiset samalla! Ilmoittautumiset Virtuaaliemyssä nimimerkille johanna_harjoittelija, joka kutsuu ryhmän videokeskusteluun. Kuvayhteys on kiva, muttei välttämätön. Mikrofonia tarvitaan. Johanna antaa viestinä vuorotellen sanat, vuorossa oleva selittää ja muut arvaavat sanaa chattiin. Alias aina maanantaisin klo 14.

Tiistaisin

Ruokaryhmä

Ruokaryhmässä tiistaisin klo 10.30 kokataan yhdessä hyvää kotiruokaa. Kukin kokkaa kotonaan ja samalla pidetään videoyhteys Zoomilla avoinna. Ilmoittaudu Tiialle p. 050 310 7986 tai Virtuaaliemystä käyttäjällä TiiaEmy. Zoom-linkki osallistumista varten: https://us02web.zoom.us/j/85910431374
Toukokuisten tiistaiden ruoat (Emyn ruokaryhmän ohjeet PDF – klikkaa sinistä tekstiä niin saat ruokien reseptit)

 • ti 5.5. klo 10.30 Kalakiusaus/ härkiskiusaus
 • ti 12.5. klo 10.30 Kasvispastakastike
 • ti 19.5. klo 10.30 Minestronekeitto
 • ti 26.5. klo 10.30 Nakkikastike

Olohuone

Olohuoneessa kokoonnutaan ja kohdataan toisia etänä videoyhteydellä tai pelkällä äänellä kaksi kertaa viikossa: tiistaina ja torstaina klo 14. Keskustelu on vapaata samaan tyyliin kuin Emyn perinteisten kohtaamispaikkojen olohuoneissa. Olohuone tarjoaa vertaistukea ja mahdollisuuden tavata muita emyläisiä. Työntekijöistä on mukana Tiia, jolle voit ilmoittautua mukaan puhelimitse p. 050 310 7986 tai Virtuaaliemyssä käyttäjälle TiiaEmy.

Keskiviikkoisin

Rentouttava hetki

Johanna ohjaa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11 rentouttavan hetken. Hetki kestää 10-20 min ja se toteutetaan videopuhelulla. Hetki voi olla mindfulness-hetki tai muuta rentoutusta. Ilmoittautumiset Virtuaaliemyssä johanna_harjoittelijalle, joka kutsuu ryhmän videokeskusteluun. Kuva- ja mikrofoniyhteys on kiva, muttei välttämätön. Kuulokkeet tai kauitin (laitteen sisäänrakennettu tai kytketty erillinen) on pakollinen, jotta kuulet äänen.

Hyvinvoinnin teematuokio

Hyvinvoinnin teematuokiot järjestetään keskiviikkoisin Virtuaaliemyssä (Discord). Ilmoittaudu mukaan 6.5. käyttäjälle TiinaEmy ja muille kerroille käyttäjälle VirpiEmy. Tuokiot toteutetaan videopuhelulla. Neuvoja ja tukea saat ennen ryhmää soittamalla Tiinalle tai Virpille. Tervetuloa mukaan!

Hyvinvointiteemat:

 • ke 6.5. klo 13 Kotini ja minä
 • ke 13.5. klo 13 Resilienssi – joustava mieli
 • ke 20.5. klo 13 Myönteisyyden taidot
 • ke 27.5. klo 13 Sosiaaliset taidot

Torstaisin

Tukiryhmä

Keskustellaan videoyhteydellä torstaisin klo 11 Virtuaaliemyssä (Discord-alustalla). Ryhmässä jaetaan kuulumisia sekä paneudutaan hetkeksi yhdessä johonkin mielenterveyttä tukevaan teemaan tai tehtävään. Ilmoittaudu mukaan Virtuaaliemyssä käyttäjälle TiinaEmy tai p. 050 310 7987, joka kutsuu osallistujat koolle eli soittaa videopuhelun. Ei ryhmää helatorstaina 21.5.2020.

Askarteluryhmä

Askarrellaan yhdessä Zoom-etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan Saaralle p. 050 312 5192. Zoom-linkki osallistumista varten: https://us02web.zoom.us/j/89511784794 Askarteluryhmä kokoontuu torstaisin klo 13 (ei ryhmää helatorstaina 21.5.). Askartelua varten tarvitset omat tarvikkeet viereisen seuraavien ohjeiden mukaan.

 • To 7.5. klo 13 askarrellaan kortteja.
  Tarvikkeet korttiaskarteluun: Pahvia (mitä tahansa kotoa löytyvää pahvia esim. pahvipakkauksesta), eri värisiä papereita (vanhoista Emyn tiedotteista, vanhan kirjan sivuja), liimaa (paperiliima/askarteluliima/kuumaliima), sakset, kynä/värikyniä. Lisäksi jos haluat tai löytyy narua, nappeja ja muita koristeita.
 • To 14.5. klo 13 askarrellaan kynäpurkki tai säilytyslaatikko.
  Tarvikkeet kynäpurkki/laatikko: maitopurkki/wc-paperi rulla tai -rullia sekä pahvia/pahvilaatikko tai -pakkaus, kangasta (vanhasta vaatteesta, verhosta tms.) tai paperia, liimaa (askarteluliima), mitta, sakset, kynä
 • To 28.5. klo 13 kirjanmerkki.
  Tarvikkeet kirjanmerkkiä varten: ohutta kartonkia tai paperia (mitä vain kotoa löytyvää ohutta kartonkia tai paperia), sakset, liimaa (paperiliima), kynä/värikyniä, viivotin sekä koristeita, jos haluat.

Olohuone

Olohuoneessa kokoonnutaan ja kohdataan toisia etänä videoyhteydellä tai pelkällä äänellä kaksi kertaa viikossa: tiistaina ja torstaina klo 14. Työntekijöistä on mukana Tiia, jolle voit ilmoittautua mukaan puhelimitse p. 050 310 7986 tai Virtuaaliemyssä käyttäjälle TiiaEmy.

Perjantaisin

Rentouttava hetki

Johanna ohjaa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11 rentouttavan hetken. Ilmoittautumiset Virtuaaliemyssä nimimerkille johanna_ harjoittelija. Ei ryhmää 1.5.

Lankaa ja luovuutta

Joka perjantai (ei 1.5.) klo 12 kokoonnutaan etäyhteyden päähän käsitöiden merkeissä. Ryhmässä mukana Emyn vapaaehtoinen Sirkkeli. Ryhmä toimii videopuhelulla Virtuaaliemyssä (Discord-alustalla), joten ilmoittaudu mukaan käyttäjälle Sirkkeli. Tarvittaessa voit soittaa apua tai lisätietoja Saaralle p. 050 312 5192.

Keskusteleva teehetki

Keskusteleva teehetki kokoontuu perjantaisin klo 14 (ei 1.5.) pohtimaan ja keskustelemaan yhdessä vaihtelevien teemojen äärelle. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan. Teehetkissä mukana niistä perinteisistäkin keskustelevista teehetkistä tuttu Emyn vapaaehtoinen Bror. Oma tee ja muki sille koneen ääreen, mikäli tee maistuu. Osallistua saat ilmankin teetä! Ilmoittaudu mukaan Kaiden kautta p. 050 552 1049. Osallistumislinkki Google Meetiin: https://meet.google.com/qkc-augt-kgt

Ohjeita Zoomin käyttöä varten

Zoom tietokoneella

 • Seuraa linkkiä, suorita zoomin käyttöön tarvittavan ohjelma
 • Anna nimesi tai nimimerkkisi ja liity tapaamiseen
 • Salli kameran käyttö, mikäli haluat kuvasi näkyvän
 • Salli mikrofonin käyttö, jotta voit osallistua keskusteluun

Zoom puhelimessa

 • Lataa Zoom Appstoresta tai Play kaupasta ja asenna ohjelma
 • Klikkaa linkkiä -> Anna nimesi tai nimimerkkisi -> Liity kokoukseen -> Hyväksy käyttöehdot
 • Salli kameran käyttö, mikäli haluat kuvasi näkyvän
 • Salli mikrofonin käyttö, jotta voit osallistua keskusteluun
 • Valitse ”Call using internet Audio ”
  Keskustelun kulku:
 • Voit lisätä sivupalkkiin keskusteluruudun ja lähettää myös
  kirjoitettuja kommentteja
 • Muistathan kohteliaisuuden ja kanssakeskustelijan kunnioituksen