Nuoret aikuiset

Nuorten aikuisten lähitoimintaa Valoemyssä ja etätoimintaa Discordissa. Tuu messiin!

Kesä! Se on nyt!

Toteutin uhkaukseni fillaroinnista ja fillariryhmästä! Kesä on kivaa aikaa liikkua pyörällä kaikkialle ja perjantai on hyvä päivä fillariryhmälle, joten nykyään geokätköilyn ja muun ulkoilun sijaan käydään sotkemassa ympäri Espoota, tuu megeen! Keskiviikkoinen ulkosaliryhmä tekee paluun eli keskiviikon höpinöiden sijaan käydään pumppaamassa rautaa.

Ehkä kuitenkin kivointa tässä kesässä on Olotilojen paluu lähitoimintaan! Mukaan voi ilmoittautua Artulle, pidetään maskeja ja huolehditaan turvaväleistä mutta päästään kokoontumaan torstaista 10.6. klo 15 alkaen, ellei tule muutoksia koronatilanteeseen. Lähitoiminnan lisäksi on Olotila myös silti Discordissa ja sitä kautta voi myös tulla höpisemään.

Kesä tuo myös muita muutoksia hankkeeseen, sillä kesäkuun alussa meillä aloittaa Irene mun työparina! Tuossa alla on Irenen terkut teille! Tervetuloa megeen! Samoin uusi opiskelija, Raisa, aloitti kesäkuun alussa, tervetuloa sullekin!

Hei!

Nimeni on Irene Merinen ja olen Tuu messiin! -hankkeen uusi työntekijä kesäkuun alusta alkaen. Ihan mahtavaa päästä mukaan ja tutustua teihin kaikkiin!

Koulutukseltani olen lähihoitaja ja koulutettu hieroja. Lisäksi olen opiskellut avoimessa yliopistossa mm. psykologiaa ja luovaa kirjoittamista. Harrastuksiani ovat jooga ja koiran kanssa lenkkeily. Perheeseeni kuuluu mies ja kolme lasta, joista kaksi ovat jo muuttaneet omiin koteihinsa sekä 5-vuotias cockerspanieli Bella.

Luonto on minulle tärkeä voimavara. Kesässä on ihanaa se, kun ilma lämpenee ja pääsee luonnonvesiin uimaan. Pidän myös lukemisesta ja lautapelien pelaamisesta. Olen kotoisin Porvoosta, mutta asunut Espoossa jo kohta seitsemän vuotta. Täällä asuvat myös äitini koiriensa kanssa ja kaksi pikkusiskoani perheineen.

Minulle tärkeitä arvoja ovat myötätunto ja ihmisten kohtaaminen juuri sellaisena kuin he ovat. Jokaisella on oikeus olla oma itsensä ja ilmaista itselle tärkeitä asioita. Elämästä tekee merkityksellisen omien lahjojen löytäminen ja jakaminen. Sellaisena koen myös Emyn toiminnan ja olen innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta, jonka olen saanut. Kiitos ja tapaamisiin, Irene

 

Discordiin pääset tästä!

Tuu messiin! -hankeessa kehitetään Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille. Erityisesti toimimme heidän kanssaan, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä. Täällä ollaan sua varten!

Tilaa uutiskirje! Lähetämme joka viikko uutiskirjeen, josta löytyy tulevan viikon menovinkit hankkeen ryhmiin ja tapahtumiin 🙂

Tuu messiin! -hankkeen uutiskirje saat

laittamalla sähköpostia

messissa(at)emy.fi

Käykää myös diggailemassa meidän somea!

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille

  • Hankevastaava Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193
  • Hanketyöntekijä Irene Merinen irene.merinen(at)emy.fi tai 050 310 7987

Lisätietoa Emyn Tuu messiin! -hankkeesta

Tuu messiin! Inspiraatiota ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille

Emyssä käynnistettiin vuoden 2018 huhtikuussa nuorille aikuisille suunnattu kehittämishanke Tuu messiin! Tarkoituksena on kehittää ja juurruttaa hankeaikana Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heille, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

”osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille”

Huomaa taustalla vielä paikallaan oleva tilaa jakava seinä ja vihreä ovi.

Hankkeen Titta ja Arttu ekassa selfiessä Olarin uuden toimipaikan tienoilla circa 2018.

Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että hankkeen ryhmä- sekä muu toiminta on kaikille ikäryhmään kuuluville avointa, siis Emyn tuttua linjaa mukaillen: et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan. Yhteistyöverkostoissakin tämä linjaus on otettu ilahtuneesti vastaan. Espoossa ja lähialueilla tuntuisikin olevan tilausta juuri tällaiselle matalan kynnyksen toiminnalle. Mukaan voi tulla, vaikkei olisikaan esimerkiksi jonkin tietyn tahon asiakkaana.

”Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan”

Tuu messiin! on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Toukokuussa järjestettiin hankkeen ensimmäinen yleisötapahtuma, jonka teemana oli koulukiusaaminen. Keväälle 2019 on suunnitteilla jatkoa tapahtumalle. Hankkeen työntekijät ovat verkostoituneet aktiivisesti sekä käynnistäneet ja ohjanneet monenlaisia ryhmiä, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Ennen kaikkea hankkeen arjessa Titta ja Arttu ovat kohdanneet nuoria aikuisia: jutelleet, ideoineet ja tehneet yhdessä monenlaista. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi retket kissakahvilaan ja lähiluontoon, taideryhmän jäljittelemätön tunnelma sekä viihdyttävät kortti- ja lautapelisessiot.

Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo. Naurua on todellakin riittänyt! Jonkinlainen, hetkittäin kenties synkkienkin tunnelmien alla virtaava, toiveikkuus on huokunut useimpina päivinä niin työntekijöiden, verkostokumppanien kuin osallistujienkin olemuksesta.

”Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo.”

Alkaneen vuoden 2019 askelmerkkeihin kuuluu ainakin monenlaisen uuden toiminnan käynnistämistä, toiminnan viilaaminen entistä paremmin kohderyhmän toiveista lähteväksi sekä tietenkin uusien nuorten aikuisten tavoittaminen messiin, esimerkiksi somenäkyvyyttä ja jalkautumista lisäämällä.

Emyn Tuu messiin! -hanke mediassa