Nuoret aikuiset

Helteet jatkuvat!

Ainakin niin lupaillaan mediassa, voisi ehkä hieman sateitakin tulla välissä, ei olisi niin tukalaa. Mutta nautitaan keleistä niin kauan kun niitä riittää! Heinäkuussa suurin osa hankkeen toiminnoista jää kesätauolle, Titan taideryhmä jatkaa vielä 13.7. saakka Discordiss ja Olotilaa järkätään perjantaisin, mahdollisuuksien mukaan, aina 30.7. saakka. Emyn kesämiehitys on hieman vähäisempi kuin muuten, joten on mahdollista että työntekijöitä tarvitaan muissa pisteissä. Tsekkaa aina aukiolo Discordista tai instasta!

Normiaikatauluin, tilanteesta riippuen, palaillaan elokuun puolessavälissä.

TUU MESSIIN! -HANKKEEN SYYSLEIRI!

Pidetään 1.9.-3.9. Stora Blindsundin saaressa, Matinkylän edustalla. Saarella on pitsihuvila, sauna ja erilaisia ulkotoimintamahdiksia. Majoittuminen on kahden hengen huoneissa, ruokaa tehdään yhdessä talkoohengessä. Mukaan voi hakea elokuun alusta, meilaamalla Artulle. Saareen mahtuu 15 majoittumaan ja päivisin voi tulla vierailemaan. Määriin voi vaikuttaa muuttuva virustilanne, mutta pidetään peukkuja että saataisi järkättyä!

Arttu lomailee 12.7.-15.8., ja toivottelee kaikille hyvää kesää! Irene on megessä koko kesän, mutta lomailee 9.8.- 29.8. Seuraava uutiskirje ilmesyy 16.8., palaillaan viimeistään silloin asiaan!

<3

 

Discordiin pääset tästä!

Tuu messiin! -hankeessa kehitetään Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille. Erityisesti toimimme heidän kanssaan, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä. Täällä ollaan sua varten!

Tilaa uutiskirje! Lähetämme joka viikko uutiskirjeen, josta löytyy tulevan viikon menovinkit hankkeen ryhmiin ja tapahtumiin 🙂

Tuu messiin! -hankkeen uutiskirje saat

laittamalla sähköpostia

messissa(at)emy.fi

Käykää myös diggailemassa meidän somea!

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille

  • Hankevastaava Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193
  • Hanketyöntekijä Irene Merinen irene.merinen(at)emy.fi tai 050 310 7987

Lisätietoa Emyn Tuu messiin! -hankkeesta

Tuu messiin! Inspiraatiota ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille

Emyssä käynnistettiin vuoden 2018 huhtikuussa nuorille aikuisille suunnattu kehittämishanke Tuu messiin! Tarkoituksena on kehittää ja juurruttaa hankeaikana Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heille, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

”osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille”

Huomaa taustalla vielä paikallaan oleva tilaa jakava seinä ja vihreä ovi.

Hankkeen Titta ja Arttu ekassa selfiessä Olarin uuden toimipaikan tienoilla circa 2018.

Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että hankkeen ryhmä- sekä muu toiminta on kaikille ikäryhmään kuuluville avointa, siis Emyn tuttua linjaa mukaillen: et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan. Yhteistyöverkostoissakin tämä linjaus on otettu ilahtuneesti vastaan. Espoossa ja lähialueilla tuntuisikin olevan tilausta juuri tällaiselle matalan kynnyksen toiminnalle. Mukaan voi tulla, vaikkei olisikaan esimerkiksi jonkin tietyn tahon asiakkaana.

”Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan”

Tuu messiin! on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Toukokuussa järjestettiin hankkeen ensimmäinen yleisötapahtuma, jonka teemana oli koulukiusaaminen. Keväälle 2019 on suunnitteilla jatkoa tapahtumalle. Hankkeen työntekijät ovat verkostoituneet aktiivisesti sekä käynnistäneet ja ohjanneet monenlaisia ryhmiä, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Ennen kaikkea hankkeen arjessa Titta ja Arttu ovat kohdanneet nuoria aikuisia: jutelleet, ideoineet ja tehneet yhdessä monenlaista. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi retket kissakahvilaan ja lähiluontoon, taideryhmän jäljittelemätön tunnelma sekä viihdyttävät kortti- ja lautapelisessiot.

Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo. Naurua on todellakin riittänyt! Jonkinlainen, hetkittäin kenties synkkienkin tunnelmien alla virtaava, toiveikkuus on huokunut useimpina päivinä niin työntekijöiden, verkostokumppanien kuin osallistujienkin olemuksesta.

”Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo.”

Alkaneen vuoden 2019 askelmerkkeihin kuuluu ainakin monenlaisen uuden toiminnan käynnistämistä, toiminnan viilaaminen entistä paremmin kohderyhmän toiveista lähteväksi sekä tietenkin uusien nuorten aikuisten tavoittaminen messiin, esimerkiksi somenäkyvyyttä ja jalkautumista lisäämällä.

Emyn Tuu messiin! -hanke mediassa