Nuoret aikuiset

Hankkeen lähitoiminta käynnistellään asteittain kesäkuussa; Olotilat ja kuntosaliryhmä jatkuvat koronatilanteeseen sopeutettuina! Hankkeen työntekijät Arttu & Neeni ovat myös super-duper aktiivisesti Discordissa, tule sinne! Discordissa on kaikenlaista ryhmä- ja muuta toimintaa, ja lisää on tulossa!

Discordiin pääset tästä!

Tuu messiin! -hankeessa kehitetään Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille. Erityisesti toimimme heidän kanssaan, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä. Täällä ollaan sua varten!

Kesäkuussa puhaltavat uudet vanhat tuulet, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa seuraavaa:

 • Discord-päivystys jatkuu samaan tapaan kuin toukokuussa
 • OLOTILAT AVATAAN! Woop woop!
 • Saliryhmä jatkuu Puolarmaarin ulkosalilla!

Discord!

Tuo etäyhteydenpidon ihana mahdollistaja! Meidän Discordissa on mahdollista höpötellä vaikka mistä maan ja taivaan väliltä, osallistua erilaisiin ryhmiin, pelailla yhdessä erilaisia pelejä ja vaikka ideoida uutta toimintaa. Discordissa on paikalla työntekijöiden lisäksi myös supermukavia sosionomiopiskelijoita juttelemassa ja järkkäämässä toimintaa <3

 • Työntekijät paikalla Discordissa ma-ti 9-18, ke 9-17 ja to-pe 12-19
 • Opiskelijat paikalla Discordissa ma-pe 11-20

Kesäkuun Olotilat

(to-pe klo 14-18, Maapallonkatu 8 E-F) ovat muuten samanlaisia kuin korona-aikaa edeltäneetkin olotilat, mutta muutama pieni muutos on edessä:

 • Tiloja käytetään mahdollisimman väljästi
 • Käsihygieniasta huolehditaan ja tiloja siivotaan entistäkin paremmin
 • Kaikkien paikallaolijoiden naamaa koristaa maski (maskin saat meiltä)

Kuntosaliryhmä

Kuntosaliryhmä, joka ennen kokoontui Leppävaarassa, kokoontuu kesäkuussa keskiviikkoisin Puolarmaarin ulkosalilla (Puolarmaari 12, 02210 Espoo) klo 16-17.

 • Artulla on mukanaan desinfiointiliinoja ja käsidesiä!
 • Ei maskipakkoa! Noudatetaan kuitenkin turvavälejä 🙂

Jos sulla on minkäänlaisia flunssa- tai kuumeoireita, niin jääthän kotiin! Kotoa voit olla toiminnassa mukana etänä Discordin kautta sekä terveenä että kipeänä ❤

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille

 • Hankevastaava Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193
 • Hanketyöntekijä Neeni Luukkonen neeni.luukkonen(at)emy.fi tai p 050 310 7982

Tilaa uutiskirje! Lähetämme joka viikko uutiskirjeen, josta löytyy tulevan viikon menovinkit hankkeen ryhmiin ja tapahtumiin 🙂 Tuu messiin! -hankkeen uutiskirje saat laittamalla sähköpostia

messissa(at)emy.fi

Uutta toimintaa voit ehdottaa täällä!

Käykää myös diggailemassa meidän somea!

Lisätietoa Emyn Tuu messiin! -hankkeesta

Tuu messiin! Inspiraatiota ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille 2018-2020

Emyssä käynnistettiin vuoden 2018 huhtikuussa nuorille aikuisille suunnattu kehittämishanke Tuu messiin! Tarkoituksena on kehittää ja juurruttaa hankeaikana Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heille, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

”osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille”

Huomaa taustalla vielä paikallaan oleva tilaa jakava seinä ja vihreä ovi.

Hankkeen Titta ja Arttu ekassa selfiessä Olarin uuden toimipaikan tienoilla circa 2018.

Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että hankkeen ryhmä- sekä muu toiminta on kaikille ikäryhmään kuuluville avointa, siis Emyn tuttua linjaa mukaillen: et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan. Yhteistyöverkostoissakin tämä linjaus on otettu ilahtuneesti vastaan. Espoossa ja lähialueilla tuntuisikin olevan tilausta juuri tällaiselle matalan kynnyksen toiminnalle. Mukaan voi tulla, vaikkei olisikaan esimerkiksi jonkin tietyn tahon asiakkaana.

”Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan”

Tuu messiin! on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Toukokuussa järjestettiin hankkeen ensimmäinen yleisötapahtuma, jonka teemana oli koulukiusaaminen. Keväälle 2019 on suunnitteilla jatkoa tapahtumalle. Hankkeen työntekijät ovat verkostoituneet aktiivisesti sekä käynnistäneet ja ohjanneet monenlaisia ryhmiä, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Ennen kaikkea hankkeen arjessa Titta ja Arttu ovat kohdanneet nuoria aikuisia: jutelleet, ideoineet ja tehneet yhdessä monenlaista. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi retket kissakahvilaan ja lähiluontoon, taideryhmän jäljittelemätön tunnelma sekä viihdyttävät kortti- ja lautapelisessiot.

Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo. Naurua on todellakin riittänyt! Jonkinlainen, hetkittäin kenties synkkienkin tunnelmien alla virtaava, toiveikkuus on huokunut useimpina päivinä niin työntekijöiden, verkostokumppanien kuin osallistujienkin olemuksesta.

”Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo.”

Alkaneen vuoden 2019 askelmerkkeihin kuuluu ainakin monenlaisen uuden toiminnan käynnistämistä, toiminnan viilaaminen entistä paremmin kohderyhmän toiveista lähteväksi sekä tietenkin uusien nuorten aikuisten tavoittaminen messiin, esimerkiksi somenäkyvyyttä ja jalkautumista lisäämällä.

Emyn Tuu messiin! -hanke mediassa