Nuoret aikuiset

Hankkeen lähitoiminta on COVID-19 epidemian ajan tauolla! Hankkeen työntekijät Arttu & Neeni ovat kuitenkin super-duper aktiivisesti Discordissa, tule sinne! Kehitteillä on kaikenlaista ryhmä- ja muuta toimintaa sinne!

Discordiin pääset tästä!

Tuu messiin! -hankeessa kehitetään Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille. Erityisesti toimimme heidän kanssaan, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä. Täällä ollaan sua varten!

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille

  • Hankevastaava Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193
  • Hanketyöntekijä Neeni Luukkonen neeni.luukkonen(at)emy.fi tai p 050 310 7982

Tilaa uutiskirje! Lähetämme joka viikko uutiskirjeen, josta löytyy tulevan viikon menovinkit hankkeen ryhmiin ja tapahtumiin 🙂 Tuu messiin! -hankkeen uutiskirje saat laittamalla sähköpostia

messissa(at)emy.fi

Uutta toimintaa voit ehdottaa täällä!

Käykää myös diggailemassa meidän somea!

 

Ryhmätoimintaa nuorille aikuisille

PERUTTU!

Tila kaikenlaista oleilua varten! :)

Olarin Olotila, kekseliästä, eikö? 😀

Olotilassa voit muun muassa hengailla, jutella, pelata jotain tai inspiroitua jostain ihan uudesta. Olotila soveltuu myös vaikka omien kouluprokkiksien tekoon, lukemiseen, kirjoittamiseen – tai ihan vaan olemiseen. Olotila on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 15-19 Valoemyssä (Maapallonkatu 8 e-f). Tuu messiin ottamaan Olotila omaksesi!

PERUTTU!

Taideryhmässä on kaikenlaisia tarvikkeita, tule löytämään omasi.

Tyhjä kanvaasi, värejä, mitä muuta tarvitsisit omaan työhösi?

Tiistaisin klo 16.30–18.30 Espoon me-talolla (Terveyskuja 2 B). Tule mukaan taiteilemaan rennossa ilmapiirissä. Ryhmässä voi piirtää tai maalata joko kuukausittain vaihtuvan teeman mukaisia juttuja, tai sitten ihan mitä mieleen juolahtaa. Voit myös tulla vain hengailemaan!

 

PERUTTU!

Tai tauko, vaikea sanoa :P

Mave meneillään!

Kuntosaliryhmä kokoontuu Leppävaaran urheiluhallissa (Veräjäpellonkatu 6) keskiviikkoisin klo 16–17. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Arttu p. 050 312 5193 tai arttu.poyhtari(at)emy.fi.

PERUTTU!

Kamuryhmässä voi käydä vaikka peinttaamassa!

Erään ryhmän tuotoksia.

Kamuryhmät ovat 18–32-vuotiaille tarkoitettuja ryhmiä, joissa tutustutaan uusiin ihmisiin yhteisen tekemisen merkeissä. Jokaisesta kamuryhmästä muotoutuu osallistujiensa näköinen. Kamuryhmä kokoontuu tällä hetkellä keskiviikkoisin klo 17.30-19.30 Valoemyssä. Kysy lisää Neeniltä tai Artulta ja tuu messiin!

Voit myös ehdottaa Kamuryhmän perustamista omalle alueellesi!

PERUTTU!

Tilaa siis riittää useammalle samanaikaiselle pelille.

Pieni otos pelivalikoimasta. Tuo myös omasi!

Lautapeliryhmässä voit pelailla meidän pelejä tai tuoda omia. Peliryhmässä on joskus useitakin eri pelejä käynnissä ja aikaa on hyvin pitkienkin pelien pelaamiseen. Tuu messiin ja tuo omia pelejä mukaan! Voit myös tulla vaikka maalaamaan omia figujasi. Lautapeliryhmä on perjantaisin Valoemyssä, Olarissa, kello 15-18.

PERUTTU!

Nopathan eivät välttämättä ole enää edes fyysisiä.

Ropeissa useimmin käytetyt nopat taitavat olla d10/d20. Minkäs muunlaisia noppia niissä käytetään?

Oletko kiinnostunut roolipeleistä? Ota yhteyttä! Uusia peliporukoita käynnistetään sitä mukaa kun kiinnostuneita löytyy. Lisätiedot Arttu p. 050 312 5193 tai arttu.poyhtari(at)emy.fi

 

 

PERUTTU!

Tuu messiin! X Aalto

Aallossa alkaneessa uudessa ryhmässä pelaillaan erilaisilla laitteilla, saa tuoda omat kamppeet myös mukaan. Ryhmä on vielä uusi ja kehittyy, tule mukaan sumplimaan! Lisätietoja Artulta tai Neenilta. Kokoontumipaikkana toimii Starting Point of Wellbeing, joka on Otaniemessä osoitteessa Otakaari 1, huoneessa Y199c.

PERUTTU!

Dialogi (kr. dia 'kautta' + logos 'sana')

Uudessa keskusteluryhmässä, Divessä, puidaan yhdessä erilaisia arjen haasteita, keinoja ja työkaluja niiden selvittämiseksi jakaen. Lisätietoja Artulta tai Neenilta.

PERUTTU!

Hankkeen duunarit hymyssä suin Valoemyn koivun alla.

😀 ja 🙂

Tuu messiin! -hanke kehittää jatkuvasti uutta toimintaa yhdessä kohderyhmänsä, eli Sinun, kanssa. Laita meille meiliä, tai soita, tai tekstaa!      

Lisätietoa Emyn Tuu messiin! -hankkeesta

Tuu messiin! Inspiraatiota ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille 2018-2020

Emyssä käynnistettiin vuoden 2018 huhtikuussa nuorille aikuisille suunnattu kehittämishanke Tuu messiin! Tarkoituksena on kehittää ja juurruttaa hankeaikana Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heille, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

”osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille”

Huomaa taustalla vielä paikallaan oleva tilaa jakava seinä ja vihreä ovi.

Hankkeen Titta ja Arttu ekassa selfiessä Olarin uuden toimipaikan tienoilla circa 2018.

Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että hankkeen ryhmä- sekä muu toiminta on kaikille ikäryhmään kuuluville avointa, siis Emyn tuttua linjaa mukaillen: et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan. Yhteistyöverkostoissakin tämä linjaus on otettu ilahtuneesti vastaan. Espoossa ja lähialueilla tuntuisikin olevan tilausta juuri tällaiselle matalan kynnyksen toiminnalle. Mukaan voi tulla, vaikkei olisikaan esimerkiksi jonkin tietyn tahon asiakkaana.

”Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan”

Tuu messiin! on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Toukokuussa järjestettiin hankkeen ensimmäinen yleisötapahtuma, jonka teemana oli koulukiusaaminen. Keväälle 2019 on suunnitteilla jatkoa tapahtumalle. Hankkeen työntekijät ovat verkostoituneet aktiivisesti sekä käynnistäneet ja ohjanneet monenlaisia ryhmiä, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Ennen kaikkea hankkeen arjessa Titta ja Arttu ovat kohdanneet nuoria aikuisia: jutelleet, ideoineet ja tehneet yhdessä monenlaista. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi retket kissakahvilaan ja lähiluontoon, taideryhmän jäljittelemätön tunnelma sekä viihdyttävät kortti- ja lautapelisessiot.

Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo. Naurua on todellakin riittänyt! Jonkinlainen, hetkittäin kenties synkkienkin tunnelmien alla virtaava, toiveikkuus on huokunut useimpina päivinä niin työntekijöiden, verkostokumppanien kuin osallistujienkin olemuksesta.

”Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo.”

Alkaneen vuoden 2019 askelmerkkeihin kuuluu ainakin monenlaisen uuden toiminnan käynnistämistä, toiminnan viilaaminen entistä paremmin kohderyhmän toiveista lähteväksi sekä tietenkin uusien nuorten aikuisten tavoittaminen messiin, esimerkiksi somenäkyvyyttä ja jalkautumista lisäämällä.

Emyn Tuu messiin! -hanke mediassa