Nuoret aikuiset

Heyoooo!

Lomat on lusittu, ja ollaan takasin toimistolla molemmat! Kesä meni aika rivakasti ja levätäkin ehdittiin, joten nyt on sitten virtaa pitkälle syksyyn järkkäillä teille kaikkea kivaa tekemistä; on tulossa niin ryhmiä, tapahtumia kuin Olotilojakin, tietty.

Olotilat käynnistyivät jo elokuussa, mutta muu ryhmätoiminta starttaa nyt syyskuussa. Vaikka toiminta näyttää erehdyttävän tutulta ja entisenlaiselta, niin monin puolin ollaan uudistettu ja myös koko ajan uudistetaan toimintaa teidän ehdotusten ja toiveiden pohjalta <3 Huomaa myös muutokset aikatauluissa: Olotilaa on venytetty ja Kamuryhmää myöhennetty. Edelleen otetaan niin palautetta kuin kehitysehdotuksiakin vastaan innolla, linkit kyselyihin löytyy meidän nettisivuilta ja Discordista!

Discordissa me hengaillaan edelleen ja kehitetään palvelinta aktiivisesti, tuu höpisemään tai pelailemaan sinne! Sieltä saa myös yleensä kaikkein ensimmäisenä ajankohtaisimmat tiedot siitä, mitä tapahtuu, ja meidät kiinni tosi iisisti. Klikkaa itsesi messiin alta

Nyt jos koskaan on myös loistava hetki ehdottaa meille toimintaa! Kaikenlaisia ideoita ja toiveita syksyn toiminnan suhteen otetaan ilolla vastaan, käy heittämässä meitä ideoilla TÄÄLLÄ Arvostetaan ideoiden lisäksi myös palautetta, sitäkin saa antaa!

Tervetuloa messiin niin uudet kuin tututkin tyypit, sekä toimimaan että kehittämään toimintaa!
Nähdään syyskuussa!

Messissä nyt ja koko syyskauden, Arttu & Neeni

Discordiin pääset tästä!

Tuu messiin! -hankeessa kehitetään Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille. Erityisesti toimimme heidän kanssaan, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä. Täällä ollaan sua varten!

Tilaa uutiskirje! Lähetämme joka viikko uutiskirjeen, josta löytyy tulevan viikon menovinkit hankkeen ryhmiin ja tapahtumiin 🙂 Tuu messiin! -hankkeen uutiskirje saat laittamalla sähköpostia

messissa(at)emy.fi

Käykää myös diggailemassa meidän somea!

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille

  • Hankevastaava Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193
  • Hanketyöntekijä Neeni Luukkonen neeni.luukkonen(at)emy.fi tai p 050 310 7982

Syksyn ryhmätarjonta

Lisätietoa Emyn Tuu messiin! -hankkeesta

Tuu messiin! Inspiraatiota ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille 2018-2020

Emyssä käynnistettiin vuoden 2018 huhtikuussa nuorille aikuisille suunnattu kehittämishanke Tuu messiin! Tarkoituksena on kehittää ja juurruttaa hankeaikana Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heille, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

”osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille”

Huomaa taustalla vielä paikallaan oleva tilaa jakava seinä ja vihreä ovi.

Hankkeen Titta ja Arttu ekassa selfiessä Olarin uuden toimipaikan tienoilla circa 2018.

Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että hankkeen ryhmä- sekä muu toiminta on kaikille ikäryhmään kuuluville avointa, siis Emyn tuttua linjaa mukaillen: et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan. Yhteistyöverkostoissakin tämä linjaus on otettu ilahtuneesti vastaan. Espoossa ja lähialueilla tuntuisikin olevan tilausta juuri tällaiselle matalan kynnyksen toiminnalle. Mukaan voi tulla, vaikkei olisikaan esimerkiksi jonkin tietyn tahon asiakkaana.

”Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan”

Tuu messiin! on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Toukokuussa järjestettiin hankkeen ensimmäinen yleisötapahtuma, jonka teemana oli koulukiusaaminen. Keväälle 2019 on suunnitteilla jatkoa tapahtumalle. Hankkeen työntekijät ovat verkostoituneet aktiivisesti sekä käynnistäneet ja ohjanneet monenlaisia ryhmiä, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Ennen kaikkea hankkeen arjessa Titta ja Arttu ovat kohdanneet nuoria aikuisia: jutelleet, ideoineet ja tehneet yhdessä monenlaista. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi retket kissakahvilaan ja lähiluontoon, taideryhmän jäljittelemätön tunnelma sekä viihdyttävät kortti- ja lautapelisessiot.

Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo. Naurua on todellakin riittänyt! Jonkinlainen, hetkittäin kenties synkkienkin tunnelmien alla virtaava, toiveikkuus on huokunut useimpina päivinä niin työntekijöiden, verkostokumppanien kuin osallistujienkin olemuksesta.

”Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo.”

Alkaneen vuoden 2019 askelmerkkeihin kuuluu ainakin monenlaisen uuden toiminnan käynnistämistä, toiminnan viilaaminen entistä paremmin kohderyhmän toiveista lähteväksi sekä tietenkin uusien nuorten aikuisten tavoittaminen messiin, esimerkiksi somenäkyvyyttä ja jalkautumista lisäämällä.

Emyn Tuu messiin! -hanke mediassa