Nuoret aikuiset

Tervetuloa Emyn nuorten aikuisteen toimintaan!

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry on vuodesta 2018 kehittänyt nuorille aikuisille (18-32 v.) suunnattua vapaa-ajan toimintaa yhdessä kohderyhmän kanssa. Kehittäminen alkoi Tuu messiin! -hankkeen alla (2018-2021) mutta jatkuu nyt osana Emyn peruskattausta. Tuu messiin! -toiminnan tarkoitus on tarjota osallistujalle mahdollisuus osallistua matalan kynnyksen ryhmätoimintaan, joka tukee jaksamista mielenterveyttä, sekä tarjoaa osallisuuden kokemuksia ja mielekästä tekemistä arkeen jonka kautta voi myös tutustu uusiin ihmisiin ja luoda uusia sosiaalisia kontakteja. Toiminta on ajoitettu ilta-aikaan niin, että myös työssä, koulussa tai vaikkapa pajoilla tai kursseilla käyvät pääsevät myös osallistumaan. Lähiryhmätoiminnan ja Olotila-kohtaamispaikan lisäksi Tuu messiin! löytyy myös verkosta, Discordista, jota kautta voit tutustua kävijöihin, löytää peli- tai juttelukavereita ja osallistua ryhmiin.

Toiminnan kautta on myös mahdollisuus toteuttaa itseään erilaisten vapaaehtoistehtävien kautta: haluaisitko ohjata jotain ryhmää? Toimia Olotilassa päivystäjänä? Järjestää jonkinlaisen teemakerran tai tempauksen? Otamme ilolla vastaan kaikki ehdotukset ja pyrimme mahdollistamaan niiden toteuttamisen. Alta löydät hankkeen viimeisimmän uutiskirjeen ja kutsulinkin Discordiin. Messissä! -uutiskirje lähetetään kerran kuussa ja siitä löytyvät kaikki tulevan kuun ryhmät, tempaukset, teemakerrat ja retket sun muut. Jos sinua kiinnostaisi toimia vapaaehtoisena nuorten aikuisten toiminnassa, haluat tilata uutiskirjeen tai sinulla on mitään muuta kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä Arttuun!

email: arttu.poyhtari@emy.fi

p. 050 312 5193 (puhelut ja WhatsApp)

Discordissa: arttumessis#7884

Discordiin pääset tästä!

Uutiskirje aukeaa kuvaa klikkaamalla!

 

Käykää myös diggailemassa meidän somea!

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille

  • Toiminnanohjaaja Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193

Lisätietoa Emyn Tuu messiin! -hankkeesta

Tuu messiin! Inspiraatiota ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille

Emyssä käynnistettiin vuoden 2018 huhtikuussa nuorille aikuisille suunnattu kehittämishanke Tuu messiin! Tarkoituksena on kehittää ja juurruttaa hankeaikana Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heille, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

”osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille”

Huomaa taustalla vielä paikallaan oleva tilaa jakava seinä ja vihreä ovi.

Hankkeen Titta ja Arttu ekassa selfiessä Olarin uuden toimipaikan tienoilla circa 2018.

Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että hankkeen ryhmä- sekä muu toiminta on kaikille ikäryhmään kuuluville avointa, siis Emyn tuttua linjaa mukaillen: et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan. Yhteistyöverkostoissakin tämä linjaus on otettu ilahtuneesti vastaan. Espoossa ja lähialueilla tuntuisikin olevan tilausta juuri tällaiselle matalan kynnyksen toiminnalle. Mukaan voi tulla, vaikkei olisikaan esimerkiksi jonkin tietyn tahon asiakkaana.

”Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan”

Tuu messiin! on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Toukokuussa järjestettiin hankkeen ensimmäinen yleisötapahtuma, jonka teemana oli koulukiusaaminen. Keväälle 2019 on suunnitteilla jatkoa tapahtumalle. Hankkeen työntekijät ovat verkostoituneet aktiivisesti sekä käynnistäneet ja ohjanneet monenlaisia ryhmiä, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Ennen kaikkea hankkeen arjessa Titta ja Arttu ovat kohdanneet nuoria aikuisia: jutelleet, ideoineet ja tehneet yhdessä monenlaista. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi retket kissakahvilaan ja lähiluontoon, taideryhmän jäljittelemätön tunnelma sekä viihdyttävät kortti- ja lautapelisessiot.

Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo. Naurua on todellakin riittänyt! Jonkinlainen, hetkittäin kenties synkkienkin tunnelmien alla virtaava, toiveikkuus on huokunut useimpina päivinä niin työntekijöiden, verkostokumppanien kuin osallistujienkin olemuksesta.

”Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo.”

Alkaneen vuoden 2019 askelmerkkeihin kuuluu ainakin monenlaisen uuden toiminnan käynnistämistä, toiminnan viilaaminen entistä paremmin kohderyhmän toiveista lähteväksi sekä tietenkin uusien nuorten aikuisten tavoittaminen messiin, esimerkiksi somenäkyvyyttä ja jalkautumista lisäämällä.

Emyn Tuu messiin! -hanke mediassa