Nuoret aikuiset

Tuu messiin! -hankeessa kehitetään Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heidän kanssaan, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä. Täällä ollaan sua varten!

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille 😀

  • Hankevastaava Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193
  • Hanketyöntekijä Neeni Luukkonen neeni(at)luukkonen@emy.fi tai p 050 310 7982

Tilaa uutiskirje! Lähetämme joka viikko uutiskirjeen, josta löytyy tulevan viikon menovinkit hankkeen ryhmiin ja tapahtumiin 🙂 Tuu messiin! -hankkeen uutiskirje saat laittamalla sähköpostia

messissa(at)emy.fi

Uutta toimintaa voit ehdottaa täällä

 

Käykää myös diggailemassa meidän somea!

 

Ryhmätoimintaa nuorille aikuisille

Olotila 15.8.-20.12.

Tila kaikenlaista oleilua varten! :)

Olarin Olotila, kekseliästä, eikö? 😀

Olotilassa voit muun muassa hengailla, jutella, pelata jotain tai inspiroitua jostain ihan uudesta. Olotila soveltuu myös vaikka omien kouluprokkiksien tekoon, lukemiseen, kirjoittamiseen – tai ihan vaan olemiseen. Olotila on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 15-18 Valoemyssä (Maapallonkatu 8 e-f). Tuu messiin ottamaan Olotila omaksesi!

Taideryhmä 13.8.-17.12.

Taideryhmässä on kaikenlaisia tarvikkeita, tule löytämään omasi.

Tyhjä kanvaasi, värejä, mitä muuta tarvitsisit omaan työhösi?

Tiistaisin klo 16.30–18.30 Espoon me-talolla (Terveyskuja 2 B). Tule mukaan taiteilemaan rennossa ilmapiirissä. Ryhmässä voi piirtää tai maalata joko kuukausittain vaihtuvan teeman mukaisia juttuja, tai sitten ihan mitä mieleen juolahtaa. Voit myös tulla vain hengailemaan! Kysy lisää Titalta p. 050 310 7982 tai titta. huuskonen(at)emy.fi

 

Kuntosaliryhmä 21.8.-18.12.

Tai tauko, vaikea sanoa :P

Mave meneillään!

Kuntosaliryhmä kokoontuu Leppävaaran urheiluhallissa (Veräjäpellonkatu 6) keskiviikkoisin klo 16–17. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Arttu p. 050 312 5193 tai arttu.poyhtari(at)emy.fi.

Mukaan kamuryhmään! 14.8.-18.12.

Kamuryhmässä voi käydä vaikka peinttaamassa!

Erään ryhmän tuotoksia.

Kamuryhmät ovat 18–32-vuotiaille tarkoitettuja ryhmiä, joissa tutustutaan uusiin ihmisiin yhteisen tekemisen merkeissä. Jokaisesta kamuryhmästä muotoutuu osallistujiensa näköinen. Kamuryhmä kokoontuu Valoemyssä. Kysy lisää Titalta tai Artulta ja tuu messiin! Voit myös ehdottaa Kamuryhmän perustamista omalle alueellesi!

Lautapeliryhmä 16.8.-20.12.

Tilaa siis riittää useammalle samanaikaiselle pelille.

Pieni otos pelivalikoimasta. Tuo myös omasi!

Lautapeliryhmässä voit pelailla meidän pelejä tai tuoda omia. Peliryhmässä on joskus useitakin eri pelejä käynnissä ja aikaa on hyvin pitkienkin pelien pelaamiseen. Tuu messiin ja tuo omia pelejä mukaan! Voit myös tulla vaikka maalaamaan omia figujasi. Lautapeliryhmä on perjantaisin Valoemyssä, Olarissa, kello 15-18.

Roolipeliryhmä

Nopathan eivät välttämättä ole enää edes fyysisiä.

Ropeissa useimmin käytetyt nopat taitavat olla d10/d20. Minkäs muunlaisia noppia niissä käytetään?

Oletko kiinnostunut roolipeleistä? Ota yhteyttä! Uusia peliporukoita käynnistetään sitä mukaa kun kiinnostuneita löytyy. Lisätiedot Arttu p. 050 312 5193 tai arttu.poyhtari(at)emy.fi

 

 

Eikö löydy mieleistä? Ehdota!

Ainakin enimmäkseen :D

Arttu ja Titta Lillassa, ihan messissä 🙂

Tuu messiin! -hanke kehittää jatkuvasti uutta toimintaa yhdessä kohderyhmänsä, eli Sinun, kanssa. Laita meille meiliä, tai soita, tai tekstaa!    messissa(at)emy.fi           Arttu 050 312 5193 

Tuu messiin! Inspiraatiota ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille 2018-2020

Emyssä käynnistettiin viime vuoden huhtikuussa nuorille aikuisille suunnattu kehittämishanke Tuu messiin! Tarkoituksena on kehittää ja juurruttaa Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heille, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

”osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille”

Huomaa taustalla vielä paikallaan oleva tilaa jakava seinä ja vihreä ovi.

Hankkeen työntekijät Titta ja Arttu ekassa selfiessä Olarin uuden toimipaikan tienoilla circa 2018.

Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että hankkeen ryhmä- sekä muu toiminta on kaikille ikäryhmään kuuluville avointa, siis Emyn tuttua linjaa mukaillen: et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan. Yhteistyöverkostoissakin tämä linjaus on otettu ilahtuneesti vastaan. Espoossa ja lähialueilla tuntuisikin olevan tilausta juuri tällaiselle matalan kynnyksen toiminnalle. Mukaan voi tulla, vaikkei olisikaan esimerkiksi jonkin tietyn tahon asiakkaana.

”Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan”

Tuu messiin! on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Toukokuussa järjestettiin hankkeen ensimmäinen yleisötapahtuma, jonka teemana oli koulukiusaaminen. Keväälle 2019 on suunnitteilla jatkoa tapahtumalle. Hankkeen työntekijät ovat verkostoituneet aktiivisesti sekä käynnistäneet ja ohjanneet monenlaisia ryhmiä, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Ennen kaikkea hankkeen arjessa Titta ja Arttu ovat kohdanneet nuoria aikuisia: jutelleet, ideoineet ja tehneet yhdessä monenlaista. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi retket kissakahvilaan ja lähiluontoon, taideryhmän jäljittelemätön tunnelma sekä viihdyttävät kortti- ja lautapelisessiot.

Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo. Naurua on todellakin riittänyt! Jonkinlainen, hetkittäin kenties synkkienkin tunnelmien alla virtaava, toiveikkuus on huokunut useimpina päivinä niin työntekijöiden, verkostokumppanien kuin osallistujienkin olemuksesta.

”Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo.”

Alkaneen vuoden 2019 askelmerkkeihin kuuluu ainakin monenlaisen uuden toiminnan käynnistämistä, toiminnan viilaaminen entistä paremmin kohderyhmän toiveista lähteväksi sekä tietenkin uusien nuorten aikuisten tavoittaminen messiin, esimerkiksi somenäkyvyyttä ja jalkautumista lisäämällä.