Nuoret aikuiset

Hyvää alkavaa vuotta kaikille!

 

Yo!

Kevät tuli, lumet suli ja sitten ne tuli takas. Olin jo buukannut fillaryhmän alkamaan tällä viikolla mutta pienen konsultaation jälkeen päädyttiin siirtämään ryhmän alkua kunnes takatalvi helpottaa. FIllaryhmä aloittaa heti toukokuun alusta, 4.4.!

Harkkarimme Nilla aloitti tänään myös uuden yleisen höpinäryhmän Discordissa, Olkkarissa kello 12-14, joten jos sulla on siinä tyhjää ja haluat jutella kaikenlaisista aiheista, tervetuloa!

Tässä kuussa on myös tavallista enemmän kaikenlaista ekstraa Olotiloissa, eli;

14.4. Kevätrieha, jossa tehdään kaikenlaisia keväisiä ja pääsiäis-teemaisia purtavia ja juttuja, tuu messiin! Mukana Arttu ja Saara.

22.4. JEP-hanke tulee taas kokkailemaan, tällä kertaa Keliakialiiton kanssa!

28.4. Olotilan kokkikerho, tule klo 15 mennessä mikäli haluat vaikuttaa ruokiin, mutta syödä saa niin kauan kun ruokaa riittää, osallistui kokkailuun tai ei.

28.4. Etsivän nuorisotyön kuukausittainen jalkautuminen Olotilaan klo 16-17! Tule juttelemaan kanssamme jaksamiseen, asumiseen, koulutukseen, työhön, talouteen, terveyteen tai vapaa-aikaan liittyvissä asioissa!

Toivottavasti nähdään!

Discordiin pääset tästä!

Tuu messiin! -hankeessa kehitetään Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille. Erityisesti toimimme heidän kanssaan, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä. Täällä ollaan sua varten!

Tilaa uutiskirje! Lähetämme kerran kuussa infopaketin Tuu messiin! -toiminnasta.

Tilaa laittamalla sähköpostia

messissa(at)emy.fi

Käykää myös diggailemassa meidän somea!

Ota yhteyttä ja tuu messiin rakentamaan Emyyn uutta toimintaa nuorille aikuisille

  • Toiminnanohjaaja Arttu Pöyhtäri arttu.poyhtari(at)emy.fi tai p. 050 312 5193

Lisätietoa Emyn Tuu messiin! -hankkeesta

Tuu messiin! Inspiraatiota ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille

Emyssä käynnistettiin vuoden 2018 huhtikuussa nuorille aikuisille suunnattu kehittämishanke Tuu messiin! Tarkoituksena on kehittää ja juurruttaa hankeaikana Emyyn mielekästä ja osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille, ja erityisesti heille, joilla on omaa kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmista tai jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä.

”osallistujien näköistä toimintaa 18–32-vuotiaille”

Huomaa taustalla vielä paikallaan oleva tilaa jakava seinä ja vihreä ovi.

Hankkeen Titta ja Arttu ekassa selfiessä Olarin uuden toimipaikan tienoilla circa 2018.

Alusta lähtien on kuitenkin ollut selvää, että hankkeen ryhmä- sekä muu toiminta on kaikille ikäryhmään kuuluville avointa, siis Emyn tuttua linjaa mukaillen: et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan. Yhteistyöverkostoissakin tämä linjaus on otettu ilahtuneesti vastaan. Espoossa ja lähialueilla tuntuisikin olevan tilausta juuri tällaiselle matalan kynnyksen toiminnalle. Mukaan voi tulla, vaikkei olisikaan esimerkiksi jonkin tietyn tahon asiakkaana.

”Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia päästäksesi mukaan”

Tuu messiin! on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Toukokuussa järjestettiin hankkeen ensimmäinen yleisötapahtuma, jonka teemana oli koulukiusaaminen. Keväälle 2019 on suunnitteilla jatkoa tapahtumalle. Hankkeen työntekijät ovat verkostoituneet aktiivisesti sekä käynnistäneet ja ohjanneet monenlaisia ryhmiä, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Ennen kaikkea hankkeen arjessa Titta ja Arttu ovat kohdanneet nuoria aikuisia: jutelleet, ideoineet ja tehneet yhdessä monenlaista. Mieleen ovat jääneet esimerkiksi retket kissakahvilaan ja lähiluontoon, taideryhmän jäljittelemätön tunnelma sekä viihdyttävät kortti- ja lautapelisessiot.

Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo. Naurua on todellakin riittänyt! Jonkinlainen, hetkittäin kenties synkkienkin tunnelmien alla virtaava, toiveikkuus on huokunut useimpina päivinä niin työntekijöiden, verkostokumppanien kuin osallistujienkin olemuksesta.

”Jos tähänastinen toiminta pitäisi tiivistää yhteen sanaan, se olisi ilo.”

Alkaneen vuoden 2019 askelmerkkeihin kuuluu ainakin monenlaisen uuden toiminnan käynnistämistä, toiminnan viilaaminen entistä paremmin kohderyhmän toiveista lähteväksi sekä tietenkin uusien nuorten aikuisten tavoittaminen messiin, esimerkiksi somenäkyvyyttä ja jalkautumista lisäämällä.

Emyn Tuu messiin! -hanke mediassa