Kaikukortti

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry on mukana Kaikukorttiverkostossa

Lisätietoja Kaikukortista kuvaa klikkaamalla (linkki ohjaa Espoon kaupungin Kaikukortti-sivuille)

Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin hyvin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti. Kaikukortti on tarkoitettu Espoon Kaikukortti-verkostossa mukana olevien sosiaali- ja terveysalan toimijoiden asiakkaille, jotka ovat tiukassa taloudellisessa tilanteessa, eivätkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja kulttuuririentoihin tai kurssipaikkoja kansalaisopistoihin.

Emy on yksi lukuisista verkoston toimijoista, joten Emyn jäsenet tai toiminnassa muutoin mukana olevat ja taloudellisesti tiukilla elävät voivat tiedustella mahdollisuutta omaan Kaikukorttiin Emystä (Saara Arkimo p. 050 312 5192, Saara Paulasalo p. 050 310 7980 tai Virpi Guttorm p. 050 310 7981). Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja Espoon Kaikukorttiverkostossa mukana olevaan kulttuuritarjontaan.

Kaikukorttiryhmä Meriemyssä la 30.4. ja 11.6. klo 14-15.  Tutustutaan yhdessä Kaikukortti-tapahtumien tarjontaan. 30.4. käymme läpi toukokuun ja 11.6. kesäkuun kulttuuritapahtumia. Ryhmässä on mahdollisuus sopia yhteisiä retkiä kulttuurikohteisiin. Tiedustelut Kaikukorttiryhmästä Virpiltä p. 050 310 7981.

Kuvake josta saa tulostettua kuukauden Kaikukortti-tapahtumia

Kaikukortti-tapahtumia Uudenmaan alueella toukokuussa 2022

 

Tapahtumia saattaa tulla tarjolle lisää kuluvan kuukauden aikana, seuraa esimerkiksi Espoon Kaikukortti -Facebook-sivuja ja järjestävien tahojen omia nettisivuja.

ESPOO

Konsertit:

Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, Tapiola

o Screaming Thunders plays CCR & John Fogerty pe 6.5. klo 19–20.30 Louhisali (Eppu Normaalin harvan keikkatahdin aiheuttamaa esiintymisanemiaa potevat eppusoittajat ovat lievittäneet soittovieroitusoireitaan kokoonpanolla Screaming Thunders, jonka messevä svengi rankataan maan parhaisiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu rokin klassikoista, eli Creedence Clearwater Revival:in ja J.C. Fogertyn materiaalista. Sami Hintsanen (laulu), Juha Torvinen (kitara), Sami Ruusukallio (basso, laulu), Aku Syrjä (rummut, perkussiot), Kalle Ruusukallio (koskettimet).)
o Elias Gould + Kauriinmetsästäjät la 7.5. klo 19–21 Louhisali (Kitaravetoista, brittivivahteista indie-rockia tekevä Gould on myös useiden singlejulkaisujen lisäksi tehnyt merkittävät featit muun muassa JVG:n platinarajan rikkoneella Revolveri -kappaleella sekä Gasellien platinaa streamanneella Riks Raks Poks -hitillä. Elektropop-yhtye Kauriinmetsästäjät on tunnettu mm. kappaleistaan Intiaanikesä, Kun mä mietin sua niin uuh sekä Revi mua (feat. Vesta).)
o Annala & Saikkonen (Mokoma Duo) ke 11.5. klo 19–21 Louhisali (Metalliyhtye Mokomasta tutut laulaja Marko Annala ja kitaristi Tuomo Saikkonen on nyt mahdollista nähdä intiimillä ja harvinaisella keikalla duona. Kappalelistalta löytyy tuttuja Mokoma-biisejä sekä harvinaisempia otantoja, joita ei bändikeikoillakaan ole kuultu kuin harvakseltaan, jos ollenkaan.)
o Louhiklubi: Kettunen-Kuokkanen – Johanna & Mikko Iivanainen ke 18.5. klo 19–21 Louhisali (Suomalaisen kevyen musiikin ystäville tulee mahdollisuus nähdä kaksi pitkään toiminutta hienoa duoa yhdistävän voimansa toista kertaa kiertueen muodossa. Edu, Mika ja IIvanaiset muodostavat nelikon, josta ei tunnetta ja sävyjä puutu. Olohuonemaisissa konserteissa nämä neljä esittävät yhdessä omia kappaleitaan sekä myös huolella valikoimiaan lainakappaleita. Luvassa on herkkiä hetkiä, elämänmakuisia tarinoita ja tietysti myös huumoria!)
o Pekka Nisu + Pasa to 19.5. klo 19 Louhisali (Pekka Nisun musiikki on areenakokoista, elinvoimaista musiikkia tavallisten ihmisten tavallisista elämistä. Nisu tunnetaan syksyllä 2020 lopettaneen Pimeys-yhtyeen laulajakitaristina ja monien rakastetuimpien Pimeys-kappaleiden kirjoittajana. Nisun yhtyeessä soittavat Jukkis Virtanen (basso), Axel Virkkunen (kitara), Julius Sihvonen (koskettimet) ja Ville Hatanpää (rummut). Pasa on 2000-luvun alussa lapsuudenystävien perustama yhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa syksyllä 2011. Bändi sai Emma-ehdokkuuden Vuoden tulokas -kategoriassa vuonna 2012. Bändi tunnetaan myös energisistä live-esiintymisistään.)
o Liput kulttuurikeskuksen aulasta ma-pe klo 8–21, la klo 9–18, su klo 9–15 tai Lippupisteen Espoon myyntipisteiltä (huom. Kulttuurikeskuksen aulan sekä Lippupisteen myyntipisteet veloittavat palvelumaksun 1,50 €/lippu ja 2 € toimitusmaksu/tilaus. Varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan kortin numero.)
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/fi/espoon-kulttuurikeskus

Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, Leppävaara

o Tapiola Sinfonietta: Hetkiä VI: Parisiennes su 8.5. klo 15–16 Sellosali (Konsertin neljää naissäveltäjää yhdistää se, että he ovat opiskelleet ja työskennelleet Pariisissa. Jaakko Luoma fagotti, Kirill Kozlovski piano.)
o Matineakonsertti: Pala aurinkoa ti 10.5. klo 14–15 Sellosali (Kati Outinen, Pia Freund ja Kristian Attila ovat suuren intohimonsa äärellä: runous puhuu, musiikki haastaa. Heidän kanssaan ja heidän kauttaan keskustelussa ovat mukana Katri Vala, Eeva Kilpi, Edith Södergran, Pauliina Haasoja ja Pablo Neruda. Liikutaan väkevissä teemoissa ja tunnelmissa, auringon hehkussa, yön viileydessä.)
o Isaac Sene pe 27.5. klo 19–20 Sellosali (Isaac Senen musiikki on modernia soul-vivahteista poppia, jolla voidaan myös kuulla vaikutteita jazz-musiikista.)
o Liput tuntia ennen esitystä ovilipunmyynnistä, mikäli Kaikukorttilippuja jäljellä tai Lippupisteen myyntipisteiltä (huom. Lippupisteen myyntipisteet veloittavat palvelumaksun 1,50 €/lippu ja 2 € toimitusmaksu/tilaus. Varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan kortin numero.)
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/fi/sellosali

Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

o Dave Lindholm + PA Kiiskilä la 7.5. klo 19–21 (PA Kiiskilä aloittaa illan n. 30min. ohjelmistolla, jonka jälkeen lavalle tulee Dave Lindholm. Kiiskilän folk- ja rock-biisit ovat saaneet vaikutteita ainakin juurimusiikista sekä heartland rockista. Daven ura alkoi 1971 Ferris-yhtyeen levytyksestä ja jo seuraavana vuonna, 1972, julkaistiin ensimmäinen Dave Lindholmin sooloalbumi nimellä Iso ”Kynä” Lindholm.)
o Jukka Nousiainen & Kumpp. + Kuuhullu (soolo) K-18 pe 13.5. klo 19–21.30 (Illan avaava Kuuhullu on Felix Lybeckin sooloprojekti, joka on julkaissut 2 pitkäsoittoa, joista uusin ”Ollaan täällä yksin” julkaistiin marraskuussa 2021. Jukka Nousiainen & Kumpp. -yhtyeen lauluissa liikutaan elämän peruskysymyksissä, kyse on henkisen kodin etsimisestä ja löytämisestä, ystävyydestä ja itsensä hyväksymisestä.)
o April Jazz Club: Susanna Aleksandra Quartet to 26.5. klo 19–21.30 (Ylistetty lauluntekijä ja karismaattinen laulaja Susanna Aleksandra tuo kvartettinsa helatorstaina April Jazz Clubille Kannusaliin osana Suomen Jazzliiton kiertuetta. Kansainvälinen artisti tunnetaan tarinallisuudestaan lauluntekijänä ja sävykkäästä äänenkäytöstään.)
o Costello Hautamäki & Rock’n’Roll Boys pe 27.5. klo 19–20.30 (Popeda-ikoni, kitaristi Costello Hautamäki tekee soolokeikkoja silloin kun Popeda pitää keikkataukoa. Costellon settilista koostuu muun muassa Popedan, Hurriganesin sekä hänen omista jo ikivihreistä suomirock-klassikoistaan.)
o Liput tuntia ennen esitystä ovilipunmyynnistä. Varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan kortin numero.
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/fi/kannusali

Teatteriesitykset:

Lasten kulttuurikeskus Aurora, Järvenperäntie 1–3, Espoo

o Karamzinin kulttuurihetki: Niin kauas kuin omat siivet kantaa – Kati Outisen monologi to 12.5. klo 14–15 ja klo 18–19 (Monologi muistista ja minuudesta. Sen päähenkilö on Alli, työikäinen ihminen, muistisairas. Alli yrittää pärjätä muuttuneessa arjessaan. Allin uusi elämä on sarja hauskoja, liikuttavia, absurdeja ja traagisia tilanteita, joissa Alli yrittää luovia parhaan kykynsä mukaan.)
o Liput sähköpostitse aurora.info@espoo.fi, puhelimitse 0468773253, puoli tuntia ennen esityksen alkua ovelta, mikäli lippuja jäljellä tai Lippupisteen Espoon myyntipisteiltä (huom. Lippupisteen myyntipisteet veloittavat palvelumaksun 1,50 €/lippu ja 2 € toimitusmaksu/tilaus. Varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan kortin numero).
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/fi/lasten-kulttuurikeskus-aurora

Museot ja näyttelyt:

Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Espoo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo

o Daniel Buren: Kävelyllä siksakissa (Kuvataiteen radikaalina uudistajana tunnettu Buren on luonut valtavan uuden teoksen, joka koostuu lukemattomista käännettävistä sermeistä.)
o Chiharu Shiota: Äärirajoilla (Shiota on luonut EMMAan ristiin rastiin pingotettujen lankojen avulla labyrintin, johon katsoja saa käydä sisään.)
o Särkyvää – Keramiikka uuden äärellä (keramiikkataiteen näyttely)
o Kosketus (Kokoelmanäyttely esittelee Saastamoisen säätiön ajankohtaista suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta)
o Erkan Özgen: Wonderland (videoteos, esillä Kosketus -näyttelyn mediatilassa)
o Bryk & Wirkkala –katseluvarasto (säilytystilan, näyttelyn ja työskentelytilan yhdistelmä)
o Vauvojen taideleikki to 5.5. klo 12–14 (Taideleikki on yhdessä tekemistä ja kokemista alle vuoden ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Kosketus-näyttelyssä on vauvoille tarjolla leikkipisteitä, joissa pääsee ihmettelemään muun muassa hassuja peilejä ja jännittäviä heijastuksia. Leikkituokioiden lomassa opas kertoo aikuisille näyttelyn teoksista. Taideleikki toimii non-stopina, joten voit tulla mukaan itsellesi sopivaksi ajaksi. Vauvat ilmaiseksi.)
o EMMA Talks: Arkkitehtuurin visionäärit – ennen ja nyt to 5.5. klo 17–19 (Keskustelutilaisuus, opiskelijat ilmaiseksi.)
o Concordia – Butoh’a museossa la 7.5. klo 12–14.30 (EMMAssa toteutettavat butoh-esitykset tapahtuvat suhteessa museossa esillä oleviin Chiharu Shiotan ja Daniel Burenin näyttelyihin. Esitysten lähtökohtana toimii latinan concordia-sana, joka tarkoittaa yhteisymmärrystä, harmoniaa ja sopua. Museovieraat voivat lähestyä esitystä valitsemallaan tavalla ja viipyä esityksen äärellä hetken tai pidempään. Esiintyjien läsnäolo näyttelytilassa ehdottaa uusia näkökulmia teoksiin ja niiden tunnelmiin. Noin 30 minuutin mittainen esitys esitetään päivän aikana kahdesti: ensimmäinen esitys klo 12, toinen esitys klo 14)
o Avoin taidepaja − Kevään merkit la 7.5. klo 12–15 (Maalataan luonnonmateriaaleilla herkkiä keväisiä havaintoja paperille. Paja pidetään näyttelytilassa. Non-stop-pajassa voi piipahtaa oman aikataulun mukaan. Kaikenikäisille, lapset oman aikuisen kanssa.)
o Yleisöopastus: Daniel Buren su 8.5. klo 13–13.45 (Opastuksella tutustutaan Daniel Burenin näyttelyyn sekä Kosketus-kokoelmanäyttelyyn.)
o Ilmainen sisäänpääsy museoon, liput paikanpäältä, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Aukioloajat ti klo 11–17, ke–pe klo 11–19, la–su klo 11–17
o Huom. su 1.5. suljettu, to 26.5. klo 11–17
o Nettisivut: https://emmamuseum.fi/

KAMU Espoon kaupunginmuseo WeeGeellä

o Tuhat tarinaa Espoosta (Näyttely kertoo Espoosta viidellä eri aikakaudella, viidessä eri paikassa: kivikauden hylkeenpyytäjistä Bosmalmissa, keskiajan maanviljelijöistä Mankbyssä, herrasväestä ja rahvaasta Albergassa, tehdastyöläisistä Kauklahdessa ja kaupunkielämästä lähiöissä. Näyttelyssä selviää, miten Espoo on syntynyt, keitä espoolaiset ovat ja miten Espoosta tuli sellainen kuin se nyt on.)
o Johtolankoja juurillemme (Näyttelyssä tarkastellaan tämän päivän ihmisen perimää ja sen kautta sukelletaan etsimään juuriamme esihistoriasta. Näyttely on ensimmäinen Suomessa, jossa kerrotaan esihistoriasta geenitiedon näkökulmasta. Näyttelyn suurikokoiset ja vaikuttavat kuvitukset ovat arkeologisiin aiheisiin perehtyneen kuvataiteilija Tom Björklundin käsialaa.)
o Ilmainen sisäänpääsy museoon, liput paikanpäältä, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Aukioloajat ti klo 11–17, ke, to ja pe klo 11–19, la ja su klo 11–17
o Huom. su 1.5. suljettu, to 26.5. klo 11–17
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/fi/kamu-weegeella

KAMU Espoon kaupunginmuseo, muut museot

Talomuseo Glims, Glimsintie 1, Espoo

o Museo tarjoaa aikamatkan espoolaisen maatilan ja kestikievarin elämään
o Opastus: Kotieläinten jäljillä ke 4.5., 11.5., 18.5. ja 25.5. klo 14–14.30, la 14.5., 21.5. ja 28.5. klo 12–12.30 (Mitä eläimiä Glimsissä on aikojen saatossa asunut? Minkälaisissa oloissa ne elivät? Miksi kotieläimiä pidettiin? Opastuksella tutustutaan Glimsin alueeseen ja siellä asuneisiin kotieläimiin, sekä esitellään Tutkijat kotieläinten jäljillä-näyttelyä.)
o Glimsissä vietetään äitienpäivää su 8.5. klo 11–17 (Päivään sopivaa ohjelmaa koko perheelle)
o Talomuseo Glimsin museopuoti avoinna museon aukioloaikoina
o Ilmainen sisäänpääsy, liput paikanpäältä, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Aukioloajat ti–pe klo 10–17, su klo 11–17
o Huom. su 1.5. ja to 26.5. suljettu
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/fi/talomuseo-glims

Gallen-Kallelan Museo, Gallen-Kallelan tie 27, Espoo

o Akseli Gallen-Kallela mentorina (Näyttely, perustuu kuraattori Laura Gutmanin uuteen tutkimukseen Gallen-Kallelasta.)
o Näkökulmaopastus: Akseli Gallen-Kallela mentorina ja naistaiteilijat su 1.5. klo 13 (Museon pitkäaikainen opas ja taidehistorian opiskelija Vilma Lahdenkoski esittelee näkökulmaopastuksellaan näyttelyssä esillä olevia naistaiteilijoita ja heidän yhteyttään Akseli Gallen-Kallelaan.)
o Ilmainen sisäänpääsy museoon sekä tapahtumiin, joihin osallistuminen museon pääsylipulla. Liput paikanpäältä, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Aukioloajat ti–la klo 11–16, su klo 11–17
o Kesäaikana museo ja kahvila ovat avoinna ma-su klo 11–18. Kesäkausi alkaa su 15.5.
o Ke 18.5. Kansainvälinen museopäivä, ilmainen sisäänpääsy
o Huom. to 26.5. klo 11–17, ma 30.5. suljettu
o Nettisivut: https://www.gallen-kallela.fi/

Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu, Ahertajantie 3, Espoo

o Kaikessa käden jälki (Näyttelyssä on esillä kultaseppämestari, nahkatyöläinen, taiteilija ja käsityötaitelija Harri Syrjäsen korutuotantoa 50 vuoden ajalta.)
o Made in Helsinki (Näyttely vie matkalle Stepan Sarpanevan S.U.F Helsinki kellojen maailmaan. Näyttelyssä nähtävillä on koko SarpanevaUhrenFabrikin mekaaniset kellot kahden vuosikymmenen ajalta ja antaa käsityksen taidokkaasta suomalaisesta kellonvalmistuksesta.)
o Minun maailmani (Näyttely ottaa kantaa vammaisten asemaan yhteiskunnassa, ja se on toteutettu yhteistyössä Invalidiliiton kanssa.)
o Yleisöopastus sunnuntaisin kello 13.30
o Tuokio-opastus perjantaisin kello 16.30 ja 18, lauantaisin kello 11.30 ja 15
o Ilmainen sisäänpääsy, liput paikanpäältä, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Aukioloajat ti klo 12–17, ke-pe klo 11–19, la–su klo 11–17
o Huom. su 1.5. suljettu, to 5.5. klo 11–18, to 26.5. klo 11–17
o Nettisivut: https://kellomuseo.fi/

Museo Leikki, Ahertajantie 3, Espoo
o Avataan pe 13.5.
o Leikin laboratorio (Näyttely vie tutkimaan lapsuuden ilmiöitä monitahoisesti.)
o Ruutuhyppy (Näyttely kertoo leikin ja digitaalisen pelaamisen samankaltaisuuksista.)
o Ilmainen sisäänpääsy, liput paikanpäältä, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Aukioloajat ti klo 12–17, ke-pe klo 11–19, la–su klo 10–17
o Huom. to 26.5. klo 11–17
o Nettisivut: https://museoleikki.fi/tieto-museosta/

Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo
o Suomen luonto (pysyvä päänäyttely)
o Lataa aivosi luonnossa (näyttely luonnon hyvinvointivaikutuksista)
o Villaveijarit luonnossa (vitriininäyttely)
o Annika S. Lindblom: Vaaralliseksi leimattu muukalainen (valokuvanäyttely supikoirien elämästä)
o Vieraat (Näyttely liittyy Helsingin yliopiston tutkimushankkeeseen Vieraspedot luonnossamme: vuorovaikutukset luontaisten lajien ja ihmisen kanssa.)
o Ilmainen sisäänpääsy luontonäyttelyihin, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Asiakaspalvelu, retkineuvonta, varustevuokraus ja luontomyymälä sekä luontonäyttelyt avoinna ma-su klo 10–17
o Huom. Haltiassa vietetään Retkilauantaita joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina (toukokuussa la 7.5.), jolloin Haltian palvelut ovat avoinna klo 21 asti
o Nettisivut https://haltia.com/

Elokuvat:

Kino Tapiola, Mäntyviita 2, Espoo

o Kaikukortti-tekstillä merkatut näytökset (nähtävissä nettisivuilla)
o Toukokuussa esim. elokuva Piemonten tryffelinmetsästäjät
o Uuden elokuvaviikon näytösajat julkaistaan maanantai-iltapäivisin, katso kaikki näytökset osoitteesta: https://www.kinotapiola.fi/elokuvat/
o Liput paikanpäältä
o Auki näytöspäivinä arkisin 45 min ennen ensimmäisen näytöksen alkua ja viikonloppuisin 30 min ennen ensimmäisen näytöksen alkua
o Nettisivut: https://www.kinotapiola.fi/

Muut:

Espoo Arbis, Tuulikuja 6, Espoo

o Kurssipaikat
o Kurssitarjonta: https://ilmonet.fi/
o Ilmoittautuminen puhelimitse 09 816 578 90 ma-to klo 10–12 ja 13–15
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/sv/esbo-arbis

Espoon työväenopisto Omnia, useita eri toimipisteitä Espoossa

o Kurssipaikat, yksi paikka/lukuvuosi (perhekursseille voi osallistua myös yhdessä lapsen kanssa)
o Kurssitarjonta: https://ilmonet.fi/search?com=5&status=-10000&page=1&limits=16&list_type=30&sort=2500
o Tarkemmat reunaehdot kohdassa ”Kaikukortti”: https://www.omnia.fi/koulutustarjonta/espoon-tyovaenopisto/tyovaenopiston-maksut-alennukset
o Ilmoittautuminen puhelimitse 020 692 444, ma–to klo 12.30–15.30, ilmoita samalla Kaikukortin numero
o Nettisivut: https://www.omnia.fi/koulutustarjonta/espoon-tyovaenopisto

Koko perheelle:

Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, Leppävaara

o Lasten lauantai: Race Horse Company: Chevalier la 28.5. klo 15–15.45 Sellosali (Chevalier on vastustamattoman hauska ja tunnelmallinen esitys, joka vie katsojansa retkelle sirkuksen uljaiden ratsujen maailmaan. Sanaton esitys, suositellaan yli 4-vuotiaille.)
o Liput tuntia ennen esitystä ovilipunmyynnistä, mikäli Kaikukorttilippuja jäljellä tai Lippupisteen myyntipisteiltä (huom. Lippupisteen myyntipisteet veloittavat palvelumaksun 1,50 €/lippu ja 2 € toimitusmaksu/tilaus. Varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan kortin numero.)
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/fi/sellosali

Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

o Megamuskari Kannusalissa la 7.5. klo 10.30 (Megamuskari on suunnattu 0–7-vuotiaille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan ”vauvasta vaariin ja mummoon”! Megamuskari toteutetaan suomeksi, mutta mausteena käytetään myös muita kieliä kuten ruotsia ja englantia. Musiikki yhdistää kaikenkieliset ja kaikenikäiset! Kesto noin 40 min.)
o Liput tuntia ennen esitystä ovilipunmyynnistä. Varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan kortin numero.
o Nettisivut: https://www.espoo.fi/fi/kannusali

Unga Teatern, Nuijalantie 9, Espoo

o Seksiesitys to 5.5. klo 19, la 7.5. klo 15 Lillklobb-näyttämö (12–16-vuotiaille nuorille suunnattu monologi seksuaalisuudesta.)
o Liput puhelimitse (09) 8620 8200 ma-pe klo 10–16.
o Huom. Lippu koskee koko perhettä.
o Nettisivut: http://www.ungateatern.fi/fi/

Teatteri Hevosenkenkä, Juhannusmäki 2, Espoo

o Kani Untuvakerä ke 4.5., to 5.5. ja pe 6.5. klo 10, la 7.5. ja su 8.5. klo 14 Kotinäyttämö (Lasten teatteriesitys. Herttainen tarina kertoo toisten auttamisen tärkeydestä.)
o Vampyyrivaarin tarinoita su 15.5., 29.5. klo 15, ma 16.5., ke 18.5. ja su 22.5. klo 10, ke 25.5. klo 9.30 Kotinäyttämö (Hauskassa ja vauhdikkaassa esityksessä on yhdistetty tarinoita Mauri Kunnaksen kirjoista Vampyyrivaarin tarinoita sekä Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset. Ikäsuositus yli 3-vuotiaat.)
o Liput ma-pe klo 08–16 puhelimitse (09) 4391 220, sähköpostitse hevosenkenka@hevosenkenka.fi tai Lippupisteen myyntipisteiltä (huom. Lippupisteen myyntipisteet veloittavat palvelumaksun 1,50 €/lippu ja 2 € toimitusmaksu/tilaus. Varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan kortin numero).
o Nettisivut: https://hevosenkenka.fi/

KAUNIAINEN

Elokuvat:

Bio Grani, Teinikuja 4, Kauniainen

o Kaikki näytökset, ohjelmisto nähtävissä nettisivuilla
o Toukokuussa esim. Downton Abbey, Sonic 2 ja Hurja jengi
o Liput sähköpostitse info@biograni.fi tai paikanpäältä
o Nettisivut: https://biograni.fi/

Muut:

Kauniaisten kansalaisopisto, Pohjoinen suotie 5, Kauniainen
o Erilaiset liikuntakurssit, myös etäkurssit
• Kurssitarjonta: https://www.opistopalvelut.fi/kauniainen/
• Ilmoittautuminen puhelimitse 050 411 6404

HELSINKI

Museot ja näyttelyt:

Kansallisgallerian museot:

Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi 40, Helsinki

o Linné ja pieni pala paratiisia 1. kerros (näyttely luonnontieteen ja taiteen kohtaamisesta)
o Avoin näyttelyintro ruotsiksi: Linné ja pieni pala paratiisia la 7.5. klo 13–13.30 Valkoinen kellari (Opas johdattelee näyttelyn teemoihin kuvaesityksen avulla. Voit nauttia johdannosta mukavasti istuen ja sen jälkeen tutustua näyttelyyn omaan tahtiisi.)
o Avoin näyttelyintro suomeksi: Linné ja pieni pala paratiisia la 7.5., 14.5., 21.5., 28.5. klo 14–14.30 Valkoinen kellari (Opas johdattelee näyttelyn teemoihin kuvaesityksen avulla. Voit nauttia johdannosta mukavasti istuen ja sen jälkeen tutustua näyttelyyn omaan tahtiisi.)
o Ilmainen sisäänpääsy museoon sekä tapahtumiin, joihin osallistuminen museon pääsylipulla. Liput paikanpäältä, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Aukioloajat ti klo 11–18, ke klo 11–20, to ja pe klo 11–18, la ja su klo 10–17
o Huom. su 1.5. suljettu, to 26.5. klo 11–17
o Nettisivut: https://sinebrychoffintaidemuseo.fi/

Nykytaiteen museo Kiasma, Mannerheiminaukio 2, Helsinki

o ARS22 (ARS22 tuo Kiasmaan kansainvälisen nykytaiteen ajankohtaisimpia ja kiinnostavimpia teoksia ja tekijöitä. Näyttely luo paikan yhteisille kokemuksille, elämyksille ja yhteisöllisyydelle.)
o Avoin opastettu kierros englanniksi pe 6.5. ja 20.5. klo 18–19 1.kerros, aula (Kaikilla avoimilla opastetuilla kierroksilla tutustut Kiasman näyttelyihin ja Kiasma-rakennukseen oppaan johdolla. 20 osallistujaa / kierros.)
o Avoin opastettu kierros suomeksi pe 6.5., 13.5., 20.5. klo 17–18 1. kerros, aula
o Avoin opastettu kierros ruotsiksi la 7.5. klo 13–14 1. kerros, aula
o Ilmainen sisäänpääsy museoon sekä tapahtumiin, joihin osallistuminen museon pääsylipulla. Liput paikanpäältä, varaudu näyttämään Kaikukortti.
o Aukioloajat ti–pe 10–20.30, la 10–18, su 10–17
o Huom. su 1.5. suljettu, to 26.5. klo 10–17
o Nettisivut: https://kiasma.fi/

KARKKILA

Museot ja näyttelyt:

Karkkilan ruukkimuseo Senkan kohteet, Bremerintie 10, Karkkila

Galleria Bremer, Suomen Valimomuseo

o Elä elämäsi hymyillen – Ilmari Huitin taidetta (näyttely)
o Sinulle minulta: Tarinoita museokokoelmien kätköistä la 7.5. – su 29.5. (näyttely)
o Maksuton sisäänpääsy näyttelyihin, liput paikanpäältä.
o Aukioloajat la-su klo 12–15
o Nettisivut: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Karkkilan-ruukkimuseo-Senkka

Elokuvat:

Elokuvateatteri Kino Laika, Valurinkatu 2 C, Karkkila

o Kaikki näytökset, ohjelmisto nähtävissä: https://www.kinolaika.fi/?page_id=181 (ohjelmisto päivittyy viikko kerrallaan)
o Toukokuussa esim. Hurja jengi, Tytöt Tytöt Tytöt ja Downton Abbey
o Liput paikanpäältä
o Nettisivut: https://www.kinolaika.fi/

Urheilu:

Karkkilan liikuntapalveluiden ryhmät ja kuntosalit

o Liikuntapalveluiden kuntoliikuntaryhmät Liikuntahallin peilisalissa (Anttilankatu 2–4), mikäli paikkoja vapaana (esim. Ryhtiä ja voimaa- sekä Kehonhuolto-ryhmät)
• Ilmoittautuminen ja lisätiedot puhelimitse 044 467 5457 / 044 767 4883
• Nettisivut: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Kuntoliikuntaryhmat
o Seniorikuntosali Kunto Kaaren (Nyhkäläntien palvelutalo, Nyhkäläntie 39, Karkkila) ryhmät ja omatoimivuorot
• Ilmoittautuminen ja lisätiedot puhelimitse 044 467 5457 / 044 767 4883
• Nettisivut: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Seniorikuntosalin-ryhmat-ja-omatoimivuorot
o Liikuntahallin (Anttilankatu 2–4, Karkkila) kuntosalin 6 kk kulkuoikeus
• huom. 15 € kulkukortin panttimaksu, joka palautetaan takaisin kulkukortin palautuessa. Kulkukortti Palvelupiste Serveristä (Valtatie 26 D, 2. kerros, sähköposti: palvelupiste@karkkila.fi, p. 09 4258 3755). Avoinna ma-to klo 8–15.30 ja pe klo 8–14 (suljettu lounasajan klo 12–13).
• Lisätiedot puhelimitse 044 767 4883
• Nettisivut: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Kuntosali

Tanssiopisto Vinha, opetuspaikkana Nyhkälän koulu, Huhdintie 13, Karkkila

o Kurssipaikat, yksi paikka/lukuvuosi
o Kurssitarjonta aikuisille: https://vinha.net/opetus/tanssilajit/
o Lisätiedot ja paikkakyselyt sähköpostitse toimisto@vinha.net tai puhelimitse 040 588 9847
o Nettisivut: https://vinha.net/

Muut:

Karkkilan Työväenopisto, Anttilankatu 8 (2. krs), Karkkila

o Kurssipaikat
o Kurssitarjonta: https://www.opistopalvelut.fi/karkkila/
o Ilmoittautuminen puhelimitse 044 767 49 34 tai sähköpostitse tyovaenopisto@karkkila.fi
o Nettisivut: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Karkkilan-tyovaenopisto-tiedotteita

Karkkilan kaupunginkirjasto, Valtatie 26 E, Karkkila
o Kirjaston kaukolainat (Kaikukortilla voi tilata kaukolaina-aineistoa muualta Suomesta, jos aineistoa ei ole Lukki-kirjastojen kokoelmassa. Enintään viisi lainaa/vuosi.)
o Lisätiedot kirjastosta puhelimitse 044 7674 643
o Nettisivut: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/kirjasto

LOHJA

Teatteriesitykset:

Lohjan Teatteri, Suurlohjankatu 12, Lohja

o Täydellinen lauantai pe 6.5. ja la 7.5. klo 19 (ranskalainen komedia)
o Liput Lohjan Teatterin toimistosta (Laurinkatu 50), puhelimitse 044 369 1499 (ti-pe 13–16) tai esitysiltoina tuntia ennen esitystä Lohjan Teatterista
o Nettisivut: https://www.lohja.fi/teatteri/

Museot ja näyttelyt:

Lohjan museo, Rovastinkatu 1, Lohja

o Kotikaupunkimme Lohja (näyttely kaupungin menneisyydestä)
o Ilmainen sisäänpääsy näyttelyihin
o Aukioloajat ti klo 11–16, ke klo 11–18, to ja pe klo 11–16, la ja su klo 12–16
o Nettisivut: https://www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/lohjan-museo/

Urheilu:

Sporttikeskus Tennarin kuntosali, Rantapuisto 45, Lohja sekä alueelliset pikkusalit
o Ilmainen sisäänpääsy
o Nettisivut: https://www.tennari.fi/

Tanssiopisto Vinha, Karnaistenkatu 40 A, Lohja
o Kurssipaikat, yksi paikka/lukuvuosi
o Kurssitarjonta aikuisille ja lapsille: https://vinha.net/opetus/tanssilajit/
o Lisätiedot ja paikkakyselyt sähköpostitse toimisto@vinha.net tai puhelimitse 040 588 9847
o Nettisivut: https://vinha.net/

Jamkids Musiikkikoulu, Länsi-Louhenkatu 31, Lohja
o Lasten muskarit
o Opetusajat: https://www.jamkids.fi/opetuspisteet/lohja/
o Lisätiedot ja paikkakyselyt puhelimitse 0400 944 222 tai sähköpostitse ilmoittautuminen@jamkids.fi
o Nettisivut: https://jamkids.fi/

Muut:
Tytyrin Elämyskaivos, Kuilukatu 42, Lohja
o Yleisökierrokset
o Liput Visitlohjan toimistosta (Laurinkatu 50) ma-pe klo 9–16
o Nettisivut: https://www.tytyrielamyskaivos.fi/

Vapaa pääsy toukokuussa 2022, et tarvitse Kaikukorttia

Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, Tapiola

o Korona-ajan yrittäjätarinat kuvissa (Markku Pajusen valokuvanäyttely. Pajunen on kansainvälisesti palkittu espoolainen valokuvaaja. Kuvissa hänen tavaramerkkejään ovat huumori ja dramaattisuus. Valokuvanäyttely koostuu tarinallisista henkilökuvista, joihin on valokuvattu erilaisia pienyrittäjiä, kulttuurialan toimijasta aina joulupukkiin asti.) Näyttely on avoinna yleisölle kulttuurikeskuksen aukioloaikojen mukaisesti ma–pe 8–21, la 9–18 ja su 9–15
o Jazz for Kids: Susanna Lukkarinen ja Mikko Karjalainen la 7.5. klo 11–11.45 Flyygeliaula (Jazz for Kids on tasokkaiden jazzkonserttien sarja, johon kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita. Ammattimuusikot tarjoilevat täysipainoisen jazzkonsertin, jonka ohjelmisto koostuu kunkin taiteilijan oman tuotannon parhaista paloista taidokkaina ja volyymiltaan lapsiystävällisinä versioina.)
o Sunnuntaileffa: Fabiennen Muistelmat ke 15.5. klo 14–15.50 Louhisali (Fabienne on ranskalaisen elokuvan suuri tähti. Hän on rakastavien ja ihailevien miesten ympäröimä. Kun hänen muistelmateoksensa ilmestyy, tulee tytär Lumir vierailemaan New Yorkista Pariisiin aviomiehensä ja nuoren tyttärensä kanssa. Äidin ja tyttären kohtaaminen on jännitteiden täyttämä: pian ilmoille lauotaan totuuksia ja tunnustuksia, kun mennyt näyttäytyy eri valossa äidille ja tyttärelle. Ikäraja S.)

Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, Leppävaara
o Päivätanssit ti 17.5. klo 13.30–15.30 Sellosali (Suosituissa päivätansseissa Sellosalin lämpiössä pyörähdellään elävän musiikin tahdissa. Yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorio.)

Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo
o Retkilauantai la 7.5. klo 10–21 (Kaikki luontoaiheiset näyttelyt ovat avoinna Retkilauantaina klo 10–21. Näyttelyihin maksuton sisäänpääsy klo 17–21 välillä.)

Helinä Rautavaaran museo, Siltakatu 11, Espoo
o Vapaa pääsy museoon
o Keräilijän elämäntyö – J.O. Mallander (Suomen taidemaailmaa monin tavoin rikastuttanut taidearvostelija, kuraattori, taiteilija ja galleristi Mallander on kerännyt taidetta yli viisi vuosikymmentä. 1990-luvun alusta lähtien hän on keskittynyt erityisesti itämaiseen taiteeseen. Näyttelyssä esillä keräilijän kokoelmaan kuuluvia taideteoksia.)
o Veden varassa (Näyttely. Valokuvaaja Vargha Bahagirin kuvat, kehitysmaiden ympäristöjärjestöjä tukevan Siemenpuu-säätiön tarinat ja museon veteen liittyvä esineistö kertovat ihmisten elämästä muuttuvan ilmaston keskellä.)
o Lähteneet (Lähteneet-valokuvanäyttely kertoo, millaista on lähteä ja saapua perille Eurooppaan sellaisella passilla, jolla viisumia on lähes mahdoton saada.)
o Perun Mashco-Pirot – Sademetsän kansa (Näyttely herättää pohtimaan sitä, miten talouspolitiikka ja luonnonvarojen käyttö vaikuttavat Amazonian ekosysteemeihin ja mikä merkitys alkuperäiskansojen elämäntavalla on tämän päivän maailmassa.)
o Lähi-Itä -matkalla ja kotona (Näyttely. Pakolaiset kantavat entistä kotimaataan sydämessään. Kahdeksan heistä tutustui Rautavaaran matkakuviin ja jakoi muistonsa.)
o Mogadishu ennen ja nyt – kuvia ja runoja kaupungista (Näyttely seurasi kuvin ja perinteisin somalialaisin runoin kaupungin vaiheita värikkäästä satamakaupungista Italian siirtomaa-ajalle, sisällissodan keskelle ja uuteen nousuun.)

Talomuseo Glims, Glimsintie 1, Espoo
o Keskiviikkoisin vapaa pääsy

Huvilamuseo Villa Rulludd, Rullaniementie 15, Espoo
o Pysyvä näyttely huvilaelämästä ja kahvila
o Auki su 8.5. klo 11–15

Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi 40, Helsinki
o Kotimuseo (Paul ja Fanny Sinebrychoffin ainutlaatuinen kotimiljöö) 2. kerros

EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Ahertajantie 5, Espoo
o Ilmaisilta joka perjantai klo 17–19
o Ke 18.5. Kansainvälinen museopäivä, ilmainen sisäänpääsy klo 11–19
o Ilmaisillan yleisöopastus: Särkyvää – Keramiikka uuden äärellä pe 6.5. klo 17.30–18.15
o April Jazz Club + WeeGee: F# feat. Pepa Päivinen pe 6.5. klo 17.30–18.30 (Tahoillaan vakuuttavasti meritoituneiden muusikoiden, pianisti Sid Hillen, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Markus Ketolan trio F# on improvisaation ilottelua, jännittäviä äänimaisemia ja tekstuureja sekä tiukkaa groovea. Spontaanisti etenevät esitykset ovat aina tuoreita ja pitävät niin yleisön kuin itse muusikotkin varpaillaan. Keväällä 2022 yhtyeen toisella levyllä ja nyt myös lavalla mukana on saksofonistilegenda Pepa Päivinen.)
o Ilmaisillan yleisöopastus: Daniel Buren pe 13.5. klo 17.30–18.15

Vindängen, Tuulikuja 6, Tapiola
o Esbo Arbis Theatre Group: JOY – the musical la 21.5. klo 14 (Esbo Arbiksen (ruotsinkielinen työväenopisto) oppilaiden kevätkauden päätösesitys. Ryhmä on kevään aikana koonnut musikaalin, joka on kunnianosoitus amerikkalaiselle koreografi Bob Fossen elämäntyölle. Esitys on englanninkielinen.)
o Espoon pelimannit levynjulkaisukonsertti su 22.5. klo 15 (Espoon pelimannien levynjulkaisukonsertti. Ohjelmassa espoolaisia sävelmiä ja espoolaisten säveltäjien teoksia vuosien varrelta.)
o Paikkavaraukset puhelimitse 050 430 3956

Lasten kulttuurikeskus Aurora, Järvenperäntie 1–3, Espoo
o LauantaiPajatus: Keijupuutarha la 21.5. klo 10–14 (Millainen olisi leppäkerttujen keinu tai koppakuoriaisten kylpyamme? Ja kuka keittääkään kastepisaroista aamuteen? Tule tekemään kierrätysastioihin pienet keijupuutarhat.)

Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, Kauniainen
o Jazztasting – UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Emma Salokoski ti 3.5. klo 13 (UMO Helsinki Jazz Orchestran Jazztastingissä makustellaan sinisiä säveliä, ällömakeaa groovea ja karvaita klassikoita! Jazzpoliisiin et näissä pippaloissa törmää, joten kaikki voivat maistella jatsia omalla tavalla, enemmän tai vähemmän asiantuntevasti.)

Kaikukorttikohteet Uudenmaan alueella vuonna 2022
ESPOO
o April Jazz -festivaali ja April Jazz Club
o Esbo Arbis, kurssipaikat
o Espoon työväenopisto, kurssipaikat
o Espoo Ciné -festivaali
o Espoon Kaupunginteatteri
o Espoon kulttuurikeskus
o EMMA Espoon modernin taiteen museo (Näyttelykeskus WeeGee)
o Gallen-Kallelan Museo
o Helinä Rautavaaran museo
o Huvilamuseo Villa Rullud
o JuuriJuhla–RotFest
o KAMU WeeGeellä (Näyttelykeskus WeeGee)
o Kino Tapiola
o Koulumuseo Lagstadt
o Kannusali
o Lasten kulttuurikeskus Aurora
o Museo Leikki
o PianoEspoo
o Saaristomuseo Pentala
o Sellosali
o Suomen Kello- ja korumuseo Kruunu
o Suomen luontokeskus Haltia
o Talomuseo Glims
o Tanssiteatteri Glims & Gloms
o Tapiola Sinfonietta
o Tapiolan kuoro
o Teatteri Hevosenkenkä
o Unga Teatern
o Urkuyö ja Aaria
o Vindängen
o VocalEspoo-festivaali
Tarkempaa tietoa: https://www.espoo.fi/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kaikukortti/kaikukortti-kohteet-espoossa

HELSINKI
o Kansallisgalleria (Kaikukortti-pop up -kohde)
• Ateneum (suljettu vuonna 2022)
• Nykytaiteen museo Kiasma
• Sinerbrychoffin taidemuseo
Tarkempaa tietoa: http://www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti

KAUNIAINEN
o Bio Grani
o Kauniaisten kansalaisopisto, kurssipaikat
o Kauniaisten musiikkijuhlat
o Uusi Paviljonki
Tarkempaa tietoa: https://www.kauniainen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/kaikukortti/

KARKKILA
o Ahmoon työväentalon talotoimikunta, tapahtumat ok
o Elokuvateatteri Kino Laika
o Karkkilan kaupunginkirjasto, kaukolainat
o Karkkilan kaupungin kulttuuripalvelut ja Karkkilasali
o Karkkilan kaupungin liikuntapalvelut
• Liikuntapalveluiden kuntoliikuntaryhmät
• Seniorikuntosalin ryhmät ja omatoimivuorot
• Liikuntahallin kuntosalin 6 kk kulkuoikeus
o Karkkilan Soittokunta ry
o Karkkilan Työväen Näyttämö
o Karkkilan työväenopisto, kurssipaikat
o Karkkilan Viihdekuoro ry
o KaU Koris ry, miesten edustusjoukkueen kotipelit
o Luoteis-Uusimaan Tanssiopisto Vinha, kurssipaikat ja esitykset
o Ruukkimuseo Senkan kohteet
• Valimomuseo, Högfors-museo ja Galleria Bremer
• Karkkila-Högforsin työläismuseo
• Högforsin masuuni
o Teatteri Perä/Kulttuuriyhdistys Lyyti ry
Tarkempaa tietoa: https://www.karkkila.fi/sivut/FI/Kaikukortin-kulttuurikohteet-Karkkilassa

LOHJA
o Jamkids Musiikkikoulu
o Lohjan Kalaseura
o Lohjan kaupunginorkesteri
o Lohjan Museo
o Lohjan Teatteri
o Sporttikeskus Tennarin kuntosali sekä alueelliset pikkusalit
o Tanssiopisto Vinha, kurssipaikat ja esitykset
o Teatteri Trala
o Tytyri Elämyskaivos
o Vaahterateatteri
Tarkempaa tietoa: https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/kaikukortti/