Kaikukorttimenoja helmikuussa

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
Date(s) - 01/02/2018 - 28/02/2018
Koko päivä

Kategoriat


Emyn toiminnassa mukana olevat ja taloudellisesti tiukassa tilanteessa elävät henkilöt voivat saada itselleen Kaikukortin, jolla voi käyttää tiettyjä kulttuuripalveluja maksutta.

Tiedustelut Tiina Pajula p. 0503107987

Maksutonta toimintaa ja Kaikukorttikohteita talvella 2018
Tammi – ja helmikuu

Voit saada Kaikukortin,

• jos olet Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan espoolaisen sosiaali- ja terveysalan toimijan asiakas
• sinulla ei ole tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi rahaa pääsylippuihin
• olet vähintään 16-vuotias

Myös omille alle 16-vuotiaille lapsille ja lapsenlapsille voit hankkia lippuja Kaikukortilla silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan.
Huom! Elokuvateattereissa lippuja lapsille voi varata rajatun määrän (elokuvateatterista riippuen), muissa tapahtumissa lasten lippujen lukumäärää ei ole rajattu.

MUSIIKKI
SELLOSALI
Soittoniekanaukio 1
Kaikukortin piiriin kuuluviin Sellosalin tapahtumiin liput ovat ennakkoon hankittavissa Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteistä (ei verkkokaupasta) sekä tuntia ennen Sellosalin ovilipunmyynnistä, mikäli Kaikukortti-kiintiössä on vielä lippuja jäljellä. Ilmoita varausta tai ostosta tehdessäsi Kaikukorttisi numero. Varaudu lisäksi näyttämään Kaikukorttiasi paikan päällä.

”LAURA SIPPOLA & TUKI: INTERMEZZO- LEVYNJULKAISUKONSERTTI”
To 25.1 klo 19.00

Laura Sippola on taitava ja monipuolinen laulaja-lauluntekijä, jolla on tukenaan Suomen parhaista muusikoista koostuva yhtye. Konsertti esittelee uuden Intermezzo-levyn materiaalia. Laulut tarttuvat arkeen hämmästyttävällä tarkkuudella ja samalla vievät kuulijan kauas arjen tuolle puolen.
Laura Sippola (laulu & piano), Peter Engberg (kitarat), Tuure Koski (basso) ja Kepa Kettunen (rummut). Liput lippupisteestä Kaikukortilla.
SELLOSALI

”VANESSA HAYNES BAND (UK-FIN)”
Ke 31.1. klo 19.00 – 20.30

Vanessa Haynes on lontoolainen laulaja, lauluntekija ja jazz/funk-yhtye Incogniton pitkäaikaisin naissolisti, joka tekee omaa funkin, soulin ja jazzin sekoittamaa musiikkia. Sellosaliin Vanessa tuo Kari Paavolan kasaaman brittilais-suomalaisen huippubändinsä. Konsertissa kuullaan materiaalia Vanessan ensimmäiseltä soololevyltä, pari Incognito-hittiä sekä uusia paloja kesällä ilmestyvältä levyltään.
Vanessa Haynes (laulu, koskettimet), Tom O’Grady (koskettimet), Kari Paavola (rummut), Markku Kanerva (kitara), Tapio Backlund (basso)
Liput lippupisteestä Kaikukortilla.

”UMO & NICOLE WILLIS: MY NAME IS NICOLE WILLIS- LEVYNJULKAISUKONSERTTI”
Pe 2.2 klo 19.00 – 20.15

Suomen soul-taivaalle kymmenisen vuotta sitten lennähtänyt newyorkilaislaulaja Nicole Willis ja UMO julkaisivat viime syksynä kriitikoiden kehuman My Name Is Nicole Willis -albumin, ja nyt on levyjulkkareiden aika. Willis tunnetaan muun muassa yhteistyöstään The Soul Investigators -yhtyeen sekä Jimi Tenorin kanssa.
Liput lippupisteestä Kaikukortilla

”KITARISTIEN ILTA”
Ti 6.2 klo 19.00
Kitaristien ilta tarjoaa anteliaan kattauksen sooloja ja kamarimusiikkia. Juvenalian muusikoiden seurassa Espoon musiikkiopiston ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen kitaristeja. Vapaa pääsy.

SELLOSALI
”KAMARIHELMIÄ 2018”
Ke 7.2 klo 19.00 – 20.45
Sellosalin konsertissa tällä kertaa vierailevat pianistit Junio Kimanen ja Dan Deutsch Tel Avivista. Mukana nuoria espoolaisia kamarimuusikoita ja laulajia aikaisempien vuosien tapaan, mm. tuore kilpailuvoittaja sopraano Aurora Marthens. Ohjelmassa wieniläisklassista sekä romantiikan ajan musiikkia.
Vapaa pääsy.

”ILTAPÄIVÄKONSERTTI: KAIKELLA RAKKAUDELLA” sellosali
Ti 13.2 klo 13.30- 14.45

Tunnelmallisessa konsertissa kietoudutaan rakkauden säveliin, kun Satu Strömbergin (laulu ja viulu) ja Charlotta Kivistön (piano) duo tarjoilee konsertillisen verran klassisen ja kevyen musiikin sekä elokuvaklassikoiden helmiä. Iltapäivän teema, Kaikella rakkaudella, näkyy kaikissa konsertin teoksissa. Ohjelmisto on koottu monista yleisön suosikkisävelmistä aina Munkkiniemen kreivin Romanssista Sound of Musicin ja My fair ladyn säveliin. On romanttista rakkautta, ihastumisen ensihuumaa, eroa ja läheisyyttä, ystävyyttä ja ylimaallistakin rakkautta – mitä vaan sopiikaan toivoa helmikuiseen talvipäivään ja ystävänpäivän aattoon!
Vapaa pääsy.

”AILI IKONEN – PIIRRÄ MINUT” sellosali
Ke 14.2 klo 19.00 – 20.45
Suomen arvostetuimpiin laulajiin lukeutuvan Aili Ikosen uudella Piirrä minut -levyllä tarjoillaan yhä tunteikkaampaa ja henkilökohtaisempaa puolta laulajan ohjelmistosta: tarinoita ohikiitävistä hetkistä, unettomista öistä, kiihkeästä janosta ja veteen sekoitetuista väreistä.
Aili Ikonen (laulu), Janne Toivonen (trumpetti), William Suvanne (saksofoni), Tuomas J. Turunen (piano), Mikko Pellinen (basso), Mikko Arlin (rummut)
Jousikvartetti: Maija Linkola (viulu), Laura Airola (viulu), Rémi Moingeon (alttoviulu), Riikka Lampinen (sello)
Liput lippupisteestä Kaikukortilla

SELLOSALI
”WIGWAM REVISITED”
La 24.2 klo 19.00 – 21.00

Wigwam on tunnetusti yksi merkittävimmistä yhtyeistä suomalaisessa rock-historiassa. Edellä aikaansa liikkunut kokoonpano muistetaan erityisesti klassikkoaseman saavuttaneista proge- ja taiderock-albumeistaan, joita Love Records julkaisi 1970-luvulla. Sellosalissa yhtyeen musiikkia esittävät Jukka Gustavsonin, Mikko Rintasen, Pekka Nylundin, Petri Asialan sekä Jan Noposen hurjassa liveiskussa oleva kokoonpano. Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput lippupisteestä Kaikukortilla

”SCHUMANN, BRAHMS & RISTIVETO” (Sellosali)
Su 25.2 klo 15.00 – 18.00
Ristiveto-festivaali tuo Sellosaliin suomalaisia huippusoittajia sekä Ruotsin Radion sinfoniaorkesterin loistavan konserttimestarin Malin Bromanin. Sunnuntai-iltapäivän kavalkadissa uppoudutaan Schumannin ja Brahmsin maailmaan. Heidän lyhytaikainen ystävyytensä traagisine loppuineen on yksi länsimaisen musiikinhistorian kuuluisista tarinoista.
Esiintyjät: Malin Broman, Markus Hohti, Emil Holmström, Paavali Jumppanen, Eriikka Maalismaa, Christoffer Sundqvist, Jan Söderblom
Schumann: Pianokvintetto Es-duuri, op. 44
Brahms: Klarinettisonaatti Es-duuri, op. 120 nro 2
Schumann: Viulusonaatti nro 2 d-molli, op 121
Brahms: Pianokvintetto f-molli, op. 34
Kesto 3 h, sisältää kaksi väliaikaa. Liput lippupisteestä Kaikukortilla.

ESPOON KULTTUURIKESKUS
Kulttuuriaukio 2

”JAZZ FOR KIDS – KONSERTTISARJA”
Jazz for Kids on tasokkaiden jazzkonserttien sarja, johon kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita. Ammattimuusikot tarjoilevat täysipainoisen jazzkonsertin, jonka ohjelmisto koostuu kunkin taiteilijan oman tuotannon parhaista paloista taidokkaina ja volyymiltaan lapsiystävällisinä duoversioina. Flyygeliaulaan pääsee helposti lasten kanssa ja tarvittaessa vaikka kesken konsertin.

la 20.1. klo 11.00 Duo Riikka Timonen – laulu; Senni Eskelinen – kantele
la 17.2. klo 11.00 Via d’Elle: Adele Sauros – saksofoni; Leevi Lehikoinen – kitara
la 10.3. klo 11.00 m&m TRAVEL SIZE: Mirja Mäkelä – laulu; Mikko Pettinen – laulu, trumpetti & piano
la 21.4. klo 11.00 Sointi Jazz Quintet: Rasmus Soini – sävellykset, piano; Frans Thomsson – saksofonit, huilu; Jasmin Afaneh – trumpetti, huilu; Panu Luukkonen – pasuuna, tuuba; Oskari Siirtola – kontrabasso

”TAPIOLA SINFONIETTA: TALVIUNELMIA”
Pe 19.1 klo 19.00 – 21.00, Tapiolasali
Saksalainen kapellimestari Anja Bihlmaier on kutsuttu johtamaan Tapiola Sinfoniettaa 18.-19.1. kapellimestari Mario Venzagon sairastuttua. Bihlmaierin johdolla kuullaan Igor Stravinskyn kamarikonsertto Dumbarton Oaks, sekä kaksi klassista musiikkia aikanaan uudistanutta teosta, Debussyn runollinen Faunin iltapäivä ja Dvořákin kahdeksas sinfonia.
Liput lippupisteestä Kaikukortilla.
”TAPIOLA SINFONIETTA: RANSKALAINEN RAPSODIA”
Pe 26.1 klo 19.00 – 21.00, Tapiolasali
Pe 26.1 klo 10.00 – 13.00, Tapiolasali, kenraaliharjoitus, vapaa pääsy
Jean-Jacques Kantorow, kapellimestari, Alexandre Kantorow, piano
Camille Saint-Saëns: Rhapsodie d’Auvergne op. 73
Erich Korngold: Sinfoninen serenadi
Camille Saint-Saëns: Pianokonsertto nro 3
Jean-Jacques ja Alexandre Kantorow, isä ja poika, johdattavat Saint-Saënsin solististen pianoteosten elegantteihin mutta samalla energisiin ranskalaistunnelmiin. Korngoldin Sinfoninen serenadi 1950-luvulta luo nostalgian kultaaman katsahduksen menneeseen romantiikan aikaan.
Liput lippupisteestä Kaikukortilla.
ESPOON KULTTUURIKESKUS

”YSTÄVÄLUISTELUKONSERTTI”
La 10.2 klo 17.00 – 18.30, Tapiolasali (5,-) / Tapiolan jääpuutarha (maksuton)

Ystäväluistelu-konsertissa My Fair Lady kohtaa viulunsoittajan katolla. Tapiolan Jääpuutarhassa luistellaan musikaaliklassikoiden tahdissa, kun Tapiola Sinfonietta saa solisteikseen Taideyliopiston musiikkiteatterilaulajat Markku Luuppalan johdolla. Konsertti esitetään suorana Tapiolan Jääpuutarhassa, jossa esiintyvät myös Espoon Jäätaiturit, Espoon Taitoluisteluklubi ja Olarin Voimistelijat. Esitysten jälkeen jäälle ovat tervetulleita kaikki isot ja pienet luistelijat! Tapahtuman juontaa jäältä käsin Anna-Liisa Tilus ja Tapiolasalista orkesterin intendentti Juha Ahonen.

”KAMARIHELMIÄ LOUHISALISSA”
Ma 12.2 klo 19.00 – 20.35
Jo vuosikymmenen ajan Kamarihelmi-festivaali on tuonut huippuartisteja eri maista esiintymään yhdessä nuorten espoolaismuusikoiden kanssa. Tämänkertaista konserttia tähdittävät Moskovan konservatoriosta valmistuneet turkkilaispianisti Özgür Ünaldi ja venäläisalttoviulisti Elena Ünaldi. Ohjelmassa on Schumannin ja Enescun teoksia sekä turkkilaista perinnemusiikkia.
Vapaa pääsy

”KAHVIA JA IKIVIHREITÄ: MILANA MISIC – LAILAN LAULUT”
To 15.2 klo 14.00 – 15. 35
Milana Misic tulkitsee äitinsä Laila Kinnusen, unohtumattomia lauluja – koskettava esitys muistojen bulevardilta.
Liput lippupisteestä Kaikukortilla
Huom! Perjantaina 16.2. Louhisalissa esitetään iltapäiväleffoina Laila Kinnusesta (1939-2000) kertovia musiikkidokumentteja. Tähän näytökseen on ilmainen sisäänpääsy Lailan laulut -iltapäiväkonsertin (15.2.2018) lipulla.

KARATALO
Kotkatie 4
”KARAKLUBI: JARKKO MARTIKAINEN”
Pe 9.2 klo 19.00 – 20.15
Jarkko Martikainen tunnetaan YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina 1987–2008. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan myös entistäkin pohdiskelevampia sävyjä. Martikaisen edellinen soololevy, Koirien taivas, nousi heti virallisen albumilistan kakkossijalle. Jarkko Martikaisen vahvatunnelmaisia kappaleita ovat mm. kappaleet ”Valssi tanssitaidottomille”, ”Pidän tästä paikasta”, ”Jos mulla menisi todella huonosti” ja ”Rakkaus”.
Liput lippupisteestä Kaikukortilla.

PALVELUTALO HOPEAKOTKA
Kotkapolku 2
YHTEISLAULUILLAT
Laulattajana Krista Pellikka, MuM, oopperalaulaja.
To 25.1. klo 15.00
To 1.3. klo 15.00
To 5.4. klo 15.00
To 17.5. klo 15.00

ELOKUVAT

KARATALO
Kotkatie 4

”MAAPALLOILUA JA SCIPPIE RUNNER”
La 27.1 klo 19.00 – 20.45
Karatalolla Espoon pimeässä ytimessä parannetaan maailmaa. Ohjelma alkaa syksyllä toimintansa käynnistäneen Maailmanparantajien teatterin ensimmäisellä esityksellä ”Maapalloilua”. Tämän jälkeen nähdään Suomen ehkä pisimmän lyhytelokuvan Scippie Runnerin (kesto 75 minuuttia) ensi-ilta. Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu.

”DOCPOINT-JATKOT”:
Su 11.2 klo 14.00 – 15.00 EI TIETÄ KOTIIN (Suomi 2017, -S-)
Su 11.2 klo 15.30 – 17.00 G.J. RAMSTEDTIN MAAILMA (Suomi 2017, K-7)
DocPoint-jatkoilla nähdään DocPoint-festivaalin elokuvia pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa festivaalin jälkeisellä viikolla. Näytökset ovat maksuttomia ja elokuvantekijät ovat paikalla näytösten jälkeen vastaamassa yleisökysymyksiin.

EI TIETÄ KOTIIN
Ohjaus: Markku Heikkinen, Kieli: ranska, kinyarwanda, suomi, Osittain suomenkielinen tekstitys
Markku Heikkisen mietteliään dokumentin päähahmo Charles asuu Kajaanissa. Lapset huutelevat rumia kadulla ja tappouhkauksia tullaan esittämään kotiovelle asti, mutta lempeä mies ei vastoinkäymisistä lannistu. Hän on päättänyt selviytyä ja on ylpeä suomalaisiksi kasvista lapsistaan. Ja päiväkerhohoitajan työstään. Matkan aikana, dokumentin ääniraidalla, Charles ”kirjoittaa” tyttärelleen, kertoo tälle tuntojaan ja historiaansa. ”Sydämeni on Kongossa ja sinun luonasi Nadine”, hän sanoo.
G. J. RAMSTEDTIN MAAILMA
Ohjaus: Niklas Kullström, Martti Kaartinen, kieli: suomi, mongolia, kiina, korea, japani, Osittain suomenkielinen tekstitys
Tutkimusmatkailija G. J. Ramstedt (1873–1950) teki uskomattoman uran kielitieteen parissa ja avasi aivan uusia polkuja myös kaunokirjallisuuden saralla suomennoksillaan haiku- ja tankarunoista. Ramstedt opetteli mongolin kielen paikan päällä buddhalaisen laman johdolla. Japanin opinnot hän aloitti, kun junamatkalla lyötiin vetoa, ettei hän oppisi kieltä. Myöhemmin hän julkaisi muun muassa uraauurtavan korean oppikirjan. Niklas Kullströmin ja Martti Kaartisen elokuvassa Ramstedtin henki vie huimaavasti nyky-Mongolian aroilta suurkaupunkien diskoihin. Upeasti kuvattuja näkyjä säestää Ramstedtin itseironisesti kirjoittamat muistelmat. Kaikki asiat eivät ole muuttuneet: mongolien perinteiset, julmatkin teurastusmetodit näytetään läheltä.
KANNUKINO
Kannusillankatu 4

KannuKinossa Kaikukortilla saa lipun myös mukana olevalle alle 16-vuotiaalle lapselle niihin elokuviin, jotka kuuluvat Kaikukortin piiriin. KannuKinon Kaikukortti-lippuja ei voi lunastaa Lippupisteestä

”DOCPOINT- JATKOT”:
Ke 7.2. klo 18.00 – 18.50 YHTEISNÄYTÖS – LYHYTELOKUVIA
Ke 7.2 klo 19.30 – 21.00 THE FIFTH SUN
Kotimaisen sarjan kolme lyhytelokuvaa esitetään yhteisnäytöksenä: Sophia Ehrnroothin Unelma mestaruudesta, Jenny Timosen Vielä pienen hetken vierelläsi ja Perttu Saksan Eläimen kuva. Näytöksen yhteiskesto on 48 minuuttia.

SELLOSALI
Soittoniekanaukio 1

”ILTAPÄIVÄELOKUVA: KAIKEN SE KESTÄÄ” ( Suomi 2017) k-12
Ti 23.1 klo 13.30 – 15.00 – Vapaa pääsy
Kaksi perhettä ja yksi suomalainen pikkukaupunki meren rannalla. Marja ja Tapio ovat paitsi vanhempia, myös haavoittuvia ja erehtyväisiä ihmisiä. Tapio tasapainottelee omien halujensa ja vastuidensa välillä. Marja puolestaan pyrkii säilyttämään ehjän perheen ja itsekunnioituksensa. Ullan ja Tapion intohimoinen suhde uhkaa rikkoa ystävyyden ja avioliitot. Mitkä ovat rakkauden rajat?

Kaiken se kestää kuvaa kolmen sukupolven kasvukipuja elämänmakuisesti ja rehellisesti. Kun isät ja äidit pyristelevät vapaaksi omien vanhempiensa vanhoillisista malleista, varastavat he huomaamattaan murrosiän seuraavalta sukupolvelta. Visa Koiso-Kanttilan ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala, Malla Malmivaara ja Tomi Enbuska.

”DOCPOINT – JATKOT”
Pe 9.2. klo 18.00 – 18.50 YHTEISNÄYTÖS
Pe 9.2. klo 19.30 – 20.30 SIÉVA
Kolme kotimaisen sarjan seitsemästä elokuvasta esitetään yhteisnäytöksenä: Sophia Ehrnroothin Unelma mestaruudesta, Jenny Timosen Vielä pienen hetken vierelläsi ja Perttu Saksan Eläimen kuva. Ikäraja: 7, vapaa pääsy

Kun tanssilajien lokerot tuntuivat ahtailta, Topi Tateishi perusti oman. Muutamassa vuodessa sielukas liikekieli keräsi vannoutuneen harrastajakunnan, jonka liikkeitä Jenni Nybergin dokumentti Siéva taltioi. Nybergin filmi näyttää musiikkia, liikkeitä ja värisyttäviä sooloja, mutta kuviin on tallentunut myös jotain, mikä voi kummuta vain nuoruudesta ja herkkyydestä, epävarmuuden ja uskalluksen vuorottelusta. Se on niin kaunista, että ulos astuessaan haluaa itsekin kohdata muut hieman vilpittömämpänä.
Suomi 2017, Kieli: suomi, Tekstitys: englanti, Ikäraja: S, vapaa pääsy
SELLOSALI
”ILTAPÄIVÄELOKUVA: NOKIA MOBILE – MATKAPUHELIMEN TARINA” (Suomi 2017)
Ti 20.2 klo 13.30 – 15.00

Arto Koskisen dokumenttielokuva Nokia Mobile – matkapuhelimen tarina käy läpi suomalaisen matkapuhelimen synnyn, menestyksen ja tuhon ajan. Nokian avulla Suomi nousi masennuksen kourista matkapuhelinmaailman johtajaksi. Vuonna 2013 Nokia myytiin Microsoftille; minkälaisten vaiheiden jälkeen yksi nykyajan menestyneimmistä teknologiayrityksistä ajautui umpikujaan? Voimmeko oppia saagasta jotain? Tarina aukeaa keksijöiden ja insinöörien näkökulmasta – niiden ihmisten kertomana, jotka työskentelivät yhtiössä alusta alkaen, kukoistuksen aikana ja lopun häämöttäessä: ”We were connecting people”.
Vapaa pääsy.

ESPOON KULTTUURIKESKUS, Louhisali
Kulttuuriaukio 2
”DOCPOINT- JATKOT” (S)
Ti 6.2 klo 17.30 – 19.30 UUSIN SILMIN 1 – LYHYTELOKUVANÄYTÖS
Ti 6.2. klo 19.30 – 21.30 THE FIFTH SUN
DocPoint-jatkoilla nähdään DocPoint-festivaalin elokuvia pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa festivaalin jälkeisellä viikolla. Näytökset ovat maksuttomia ja elokuvantekijät ovat paikalla näytösten jälkeen vastaamassa yleisökysymyksiin. Vapaa pääsy.
Uusin silmin 1 -näytöksessä nähtävät lyhytelokuvat:
Elämä kuolemasta (ohj. Tuuli Teelahti)
Päiväperho (ohj. Milja Härkönen)
People Assume I’m an Only Child (ohj. Iona Roisin) – englanninkielinen, ei tekstitystä
Nokipojat (ohj. Jussi Lehtomäki)
Kieli: suomi, Tekstitys: englanti.
Espoossa DocPoint-jatkot Espoon kulttuurikeskuksen lisäksi KannuKinossa ke 7.2. ja Sellosalissa pe 9.2 ja Karatalossa su 11.2. Katso tarkka ohjelma talojen omilta sivuilta ja https://docpointfestival.fi/ohjelmisto/docpoint-jatkot/
ESPOON KULTTUURIKESKUS, Louhisali

”ILTAPÄIVÄLEFFAT: LAILA KINNUNEN X 3”
Pe 16.2 klo 14.0 – 15.30
1. Laila-henkilödokumentti (Suomi 1989)
Laila Kinnunen, 1960-luvun tähti, yleisön suosikki ja vaikuttava tulkitsija, elää elämäänsä Helsingissä 1988 ja käy Etelä-Ruotsissa, sotalapsuutensa maisemissa. Ohjaaja: Kanerva Cederström, Riikka Tanner
2. À la Laila -musiikkiohjelma (Suomi 1967)
Laila Kinnunen ja Erkki Melakosken orkesteri esittävät 60-luvun suosikkisävelmiä.
3. Jazzia vanhassa talossa -musiikkidokumentti (Suomi 1961)
Jazzia vanhassa talossa on television ensimmäisiä musiikkiohjelmia. Jälkipolville se säilyi koska se kuvattiin filmille. Lyhytelokuva sisältää kaunista yöllistä kuvaa Helsingistä. Kameran linssiin ovat osuneet niin Kaivopiha kuin elokuvateattereiden mainosvalot. Itse jazz soi vanhassa puutalossa Helsingissä Albertinkatu 20:ssä, legendaarisessa Old House Jazz Clubissa eli Mäyränkolossa.
Solisteina ovat Laila Kinnunen ja Brita Koivunen, orkestereina Pekka Mäyrämäki Dixieland Band sekä Jaakko Salo Modern Band. Yhtyeet soittavat muun muassa kappaleet Minor Blues, Run for your life, Old House stomp, Riverboat blues ja Tuoll’ on mun kultani. Ohjaaja: Osmo Harkimo
Liput lippupisteestä Kaikukortilla. Huom! myös ilmainen sisäänpääsy Kahvia ja ikivihreitä: Lailan laulut -iltapäiväkonsertin (15.2.2018) lipulla.

KINO TAPIOLA, Mäntyviita 2
Lipun voi lunastaa vain Kino Tapiolan kassalta Kaikukortin, ja henkilöllisyystodistuksen esittämällä. Kaikukortilla voi saada lipun ainoastaan saman päivän näytöksiin. Lipun voi saada myös kahdelle mukana olevalle alle 16-vuotiaalle lapselle.
Tammi- helmikuun elokuvia joihin pääsee Kaikukortilla:

C’est la vie – Häät ranskalaiseen tapaan (Ranska 2017 – S- )

Rodin (Ranska 2017 – K-12 – )
Loving Vincent (2017 – K-12- )
Tulevia Kaikukortin piiriin kuuluvia elokuvia Kino Tapiolan sivuilta www.kinotapiola.fi.
Lisätietoja Kaikukortin käytöstä Kino Tapiolassa: info@kinotapiola.fi Puh. 0400 885 779

TEATTERI

ESPOON KAUPUNGINTEATTERI
Revontulentie 8
Revontulentien lipputoimistosta voit hankkia lippuja Kaikukortilla ilman palvelumaksuja. Lipputoimistomme palvelee ma – pe klo 11 – 17, osoitteessa Revontulentie 8, Tapiola. Lippuvarauksen voit tehdä myös puhelimitse p. (09) 4393 388.
Kaikukortilla voit hankkia lippuja myös Lippupisteen palvelupisteistä, ei kuitenkaan Lippupisteen verkkokaupasta. Huomioithan, että jos ostat lipun Lippupisteen kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton.
Kun hankit lippuja, kerrothan oman Kaikukorttisi numeron. Kaikukorttilipun saa ostaa ja varata aikaisintaan 4 viikkoa ennen esityspäivää.

”SYYSSONAATTI”
Kevät 2018 (ti 13.2 – la 5.5)
Esitysajat: http://espoonteatteri.fi/esitykset/syyssonaatti/
Legendaarisen Ingmar Bergmanin Syyssonaatti-elokuvan käsikirjoituksen on suomentanut Jukka-Pekka Pajunen ja näyttämölle dramatisoinut ja ohjannut Pasi Lampela. Lampelan ohjauksessa nähdään upea kaarti näyttelijöitä: Satu Silvo, Leena Pöysti, Carl-Kristian Rundman ja Ulla Raitio.
Mitä tahansa Eva miettii kutsuessaan äitinsä Charlotten luokseen seitsemän vuoden tauon jälkeen, hän ei voi kuvitella millainen heidän kohtaamisestaan muodostuu. Eva elää miehensä ja sisarensa kanssa syrjäisessä pappilassa ja etsii edelleen itseään. Charlotte on menestynyt konserttipianisti, joka on uhrannut kaiken uralleen. Kun Charlotte saapuu kaikki vanhat jännitteet Evan ja hänen välillään nousevat pintaan. Kahden eri tavoilla voimakkaan ja haavoittuvan naisen yöllisestä välienselvittelystä kehittyy draama, josta kumpikaan ei selviä täysin ehjin nahoin.
Mutta löytyykö totuus? Ja kenen totuus se on, kenen totuus voittaa? Vapauttaako se vai jääkö jäljelle vain syvenevä yksinäisyys ja syyllisyys? Olemmeko vastuussa menneisyydestämme? Onko anteeksianto mahdollista, uskallammeko muuttua? Syyssonaatti on tunnistettava ja väkevä esitys äidistä ja tyttärestä, ihmisistä, jotka ovat yhtä ristiriitaisia kuin rakastettavia, ja kysymyksistä, jotka ovat pelottavia mutta väistämättömiä.
Käsikirjoitus Ingmar Bergman
Suomennos Jukka-Pekka Pajunen
Dramatisointi ja ohjaus Pasi Lampela
Lavastus Markus Tsokkinen
Pukusuunnittelu Heidi-Erika Tsokkinen
Valosuunnittelu Max Wikström
Äänisuunnittelu Tommi Koskinen
Maskeerauksen suunnittelu Kaarina Kokkonen
Valokuva Yehia Eweis

KARATALO
Kotkatie 4
”JOENSUUN KAUPUNKITEATTERI: KOIRANTÄHDESTÄ POHJOISEEN” (k-15)
La 20.1 klo 14.00 – 15.45
Koirantähdestä pohjoiseen on turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten haastatteluista ja ajankohtaisuudesta syntynyt esitys, jossa maailman myllerryksen alta kuuluu ihmisen tarina ja arjen ääni, hiljainen mutta tosi, joskus myös ironinen ja hullu. Esitys yhdistää tarinankerrontaa, dokumentaarista materiaalia, visuaalisuutta ja musiikkia kudelmaksi, joka kuljettaa katsojan pakomatkalle halki Euroopan ja jättää päätepisteeseen, jossa toivoa antavat hyvät ihmiset ja jaettu lämpö.
Käsikirjoitus: Katri Mehto, Ohjaus: Merja Pennanen
Rooleissa: Olli-Kalle Heimo, Olli Haataja, Markku Maasilta
Liput lippupisteestä Kaikukortilla

LASTEN KULTTUURIKESKUS PIKKU-AURORA
Järvenperäntie 1-3
Työpajoja, toimintaa ja teatteria lapsille sekä lapsiperheille.
Lisätietoja ohjelmasta sivulta: http://www.espoo.fi/pikkuaurora
TEATTERI HEVOSENKENKÄ
Juhannusmäki 2

Teatteri Hevosenkenkä lähti uutena mukaan tarjoamaan Kaikukortilla teatteria lapsille ja lapsiperheille.
Lisätietoja ohjelmasta ja Kaikukortin käyttötavasta Hevosenkengän näytöksissä sivulta
http://www.hevosenkenka.fi/esitysaikataulu tai numerosta puh (09) 439 1220
UNGA TEATERN
Nuijalantie 9

Sekä suomen- että ruotsinkielistä lastenteatteria!
Lisätietoja ohjelmasta www.ungateatern.fi tai puhelimitse 09 – 862 08200
TANSSITEATTERI GLIMS & GLOMS
Nuijalantie 9
Glims & Gloms on palkittu espoolainen tanssiteatteri, joka suuntaa esityksensä laajalle katsojakunnalle – lapsille, nuorille ja aikuisille.
Lisätietoja ohjelmasta www.glimsgloms.com tai sähköpostilla info@glimsgloms.com

OPINTOJA
KULTTUURITALO
VINDÄNGEN
Tuulikuja 6, Tapiola
Musiikkia, teatteria, näyttelyitä ja ajankohtaisia kirjailijavierailuja.
Ohjelmatarjonta nähtävissä osoitteessa http://www.espoo.fi/vindangen

TYÖVÄENOPISTO ARBIS
p. 09- 8165 7890 (Arbiksen toimisto)
www.esbo.fi /arbis
Vindängenin tiloissa toimivan työväenopisto Arbiksen kurssitarjonta on maksuton Kaikukortin käyttäjille. Jos haluat osallistua Arbiksen kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen ja ilmoita lisäksi Kaikukorttisi numero puhelimitse Arbiksen toimistoon.

ESPOON TYÖVÄENOPISTO
p. 020 692 444 (ma-to klo 12-15)
Espoon työväenopisto liittyi vuoden 2018 alussa mukaan Espoon Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteisiin. Kaikukortilla voi osallistua maksutta Kaikukortti-verkostossa mukana olevien kulttuurikohteiden tarjontaan. Espoon työväenopiston perhekursseille voi Kaikukortilla osallistua myös yhdessä lapsen kanssa.
Huomioithan, että Kaikukortin ulkopuolelle on rajattu suomen kielen kurssit sekä kurssit, jotka ovat osa tutkintoa (yleinen kielitutkinto, avoimen yliopiston opetus, taiteen perusopetus) tai joista saa todistuksen (ea-kurssit, hygieniapassi).
Kaikukortin haltijat voivat ilmoittautua kursseille tavalliseen tapaan Ilmonetin kautta tai puhelimitse Espoon työväenopiston asiakaspalveluun p. 020 692 444 (ma-to klo 12-15). Oman Kaikukortin numero tulee aina ilmoittaa sähköpostilla (asiakaspalvelukeskus@omnia.fi) tai puhelimitse ennen kurssin alkamista asiakaspalveluun.
MUSEOT JA TAIDENÄYTTELYT

MAKSUTTA MUSEOON KAIKUKORTILLA HELSINGISSÄ

ATENEUM
Kaivokatu 2, Helsinki

”VELJEKSET VON WRIGHT”
27.10.2017 – 25.2.2018
Magnus, Wilhelm ja Ferdinand von Wrightin taiteilijaveljekset tunnetaan monipuolisina muotokuvien, maisemien, lintumaalausten sekä tieteellisten eläin- ja kasvikuvitusten tekijöinä. Tieteellisen tarkoista teoksista välittyy erityinen rakkaus luontoa kohtaan. Värikästä suurnäyttelyä täydentävät Sanna Kanniston ja Jussi Heikkilän uudet teokset.
”ANKALLISGALLERIAN AARTEITA”
3.10.2017 – 25.2.2018
Ankallisgallerian taideaarteita nähdään nyt ensimmäistä kertaa myös Ankkalinnan ulkopuolella! Kokoelmistaan tarkka Ankallisgalleria on vuosien neuvottelujen jälkeen suonut tämän kunnian Ateneumin taidemuseolle Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi. Ankallistaiteen helmiä nähdään Ateneumin teosten rinnalla Suomen taiteen tarina -näyttelyssä.

KIASMA
Mannerheiminaukio 2, Helsinki
”ARS FENNICA”
13.10.2017 – 18.02.2018
Suomen suurimman kuvataidepalkinnon ehdokkaiden yhteisnäyttely avautuu Kiasmassa. Näyttely esittelee viisi suomalaista taiteilijaa tai taiteilijaparia, jotka ovat ehdolla vuoden 2017 Ars Fennica -palkinnon saajiksi. Palkintoehdokkaat ovat Maija Blåfield, Pekka ja Teija Isorättyä, Perttu Saksa, Kari Vehosalo sekä Camilla Vuorenmaa. Heidän valokuvansa, maalauksensa, veistoksensa, installaationsa ja elokuvansa peilaavat suomalaisen nykytaiteen monialaisuutta ja erilaisten kerrontatapojen mahdollisuuksia.

SINEBRYCHOFFIN TAIDEMUSEO
Bulevardi 40, Helsinki
”ITALIAN JA ORIENTIN LUMO – IPPOLITO CAFFI”
1.2 – 27.5.2018
Italialainen Ippolito Caffi (Belluno 1809–1866 Lissa) oli kaupunkinäkymiin ja maisemiin erikoistunut taiteilija, seikkailija ja isänmaanystävä. Näyttely vie yleisön matkalle Ippolito Caffin kanssa Venetsiaan, Roomaan, Napoliin, Ateenaan, Konstantinopoliin ja muihin Orientin kaupunkeihin, joiden näkymiä hän ikuisti maalauksiinsa, piirustuksiinsa ja vesiväritöihinsä.

Näyttelyssä on esillä 73 maalausta ja yhteensä 15 piirustusta ja vesivärityötä Fondazione Musei Civici di Venezian kokoelmista.

”PIRANESI – RAUNIOT PUHUVAT”
16.2. – 27.5.2018
Grafiikan suuri mestari, italialainen Giovanni Battista Piranesi (1720–78) ei alun perin suunnitellut taiteilijan ammattia. Hän kouluttautui ensin arkkitehdiksi ja myöhemmin taidegraafikoksi. Piranesin monipuolinen koulutus, utelias luonne ja voimakas mielikuvitus yhdistettynä hänen tekniseen osaamiseensa grafiikassa tuottivat ennennäkemättömiä tuloksia. Piranesi loi Rooman perinteisistä kohteista aivan uudenlaisia näkymiä ja uudisti tapaa kuvata maisemaa.
Piranesin tuotantoon kuuluu yli tuhat grafiikantyötä. Hänen tunnetuimmat grafiikansarjansa ovat Vedute di Roma ja Carceri d’invenzione. Molemmat sarjat ovat edustettuina näyttelyssä. Esillä on yhteensä 16 grafiikanlehteä Sinebrychoffin taidemuseon omista kokoelmista.

MUSEOT JA TAIDENÄYTTELYT ESPOOSSA

NÄYTTELYKESKUS WEEGEE
Ahertajantie 5, Tapiola

KAMU:

KAMUn pysyvä näyttely Tuhat tarinaa Espoosta kertoo Espoon historiasta kivikaudelta kaupungin aikaan saakka. Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja. KAMUssa saat katsoa, koskea ja kokeilla – viikottaiset tapahtumat löydät tapahtumakalenterista, www.espoonkaupunginmuseo.fi

EMMA:

”STILL / LIFE – TAPIO WIRKKALA RETROSPECTIVE”
17.11.2017 – 22.4.2018

Näyttely perustuu muotoilija Harri Koskisen ideoimaan näyttelykonseptiin, joka esittelee Tapio Wirkkalan elämää ja työtä kollegan ja nykymuotoilijan silmin. Näyttelykokonaisuus on suurelta osalta peräisin EMMAan tallennetusta Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelmasta. Mukana on myös lainoja muilta museoilta, valmistajilta ja yksityishenkilöiltä

LELUMUSEO HEVOSENKENKÄ:

”TUPAANTULIAISET”
4/2017 – 3/2019

Näyttely on rakkaudenosoitus arjelle, ja sen näkymiselle leikissä. Näyttelyssä kerrotaan leikin välineiden, leikkipaikkojen, valokuvien ja lasten piirustusten avulla kodin roolista lapsen elämässä eri aikoina.
SUOMEN KELLOMUSEO:

”SUOMALAINEN KORU”
10.5.2017 – 8.4.2018

Suomalainen Koru -näyttelyssä nähdään varsin laaja kokoelma suomalaista korumuotoilua. Näyttely esittelee jokaiselta itsenäisyyden vuosikymmeneltä kiehtovia uniikkikoruja, kansan suosikkeja ja rakkaita perintökoruja.

HELINÄ RAUTAVAARAN MUSEO
Ahertajankuja 4
”MATKA MAHASIDDHOJEN MAAILMAAN –
GESHE MÖNLAM WANGYALIN THANGKA-MAALAUKSIA”
18.1.-25.2.2018

Helinä Rautavaaran museon näyttely esittelee tiibetiläisen nykytaiteilijan, munkki Geshe Mönlam Wangyalin thangka-maalauksia. Niissä kuvataan Tiibetin ja Himalajan alueella ennen buddhalaisuutta syntyneen bön-perinteen suuria mestareita ja heidän opetuksiaan. Esillä olevaan maalausten sarjaan kuuluu 80 teosta, joista vajaa puolet on nyt ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä. Näyttelyssä on esillä myös Helinä Rautavaaran museon kokoelmiin kuuluvaa esineistöä Tiibetistä.

GALLEN-KALLELAN MUSEO
Gallen-Kallelantie 27
”YHTÄ SÄÄTÖÄ – MARY GALLÉNIN ELÄMÄÄ”
27.1 – 2.9.2018

Mary Gallén (1868 – 1947) kurkistaa lukuisista puolisonsa Axel Gallénin maalauksista, mutta kuka hän oikeastaan oli? Millaista oli arki tunnetun taiteilijan puolisona? Usein se saattoi olla – voisiko sanoa – yhtä säätöä.
Taide ei synny tyhjästä, vaan tarvitaan taustavoimia, arkea, elämää, laskujen maksamista, polttopuiden pilkkomista… Mary pyöritti perheen arkea ja taloutta lukuisissa kodeissa ja osallistui puolisonsa töihin opetellen milloin veistämään, milloin kultaamaan kehyksiä. Elämä kuljetti Maryn sekä erämaatorppiin että maailmalle aina Afrikkaa ja Amerikkaa myöten. Musiikilla ja käsitöillä oli tärkeä rooli Maryn elämässä. Hän oli niin konserttipianisti kuin soitonopettajakin ja perustipa hän Tarvaspäähän kutomonkin.
Näyttely kuljettaa Mary Gallénin (1868 – 1947) kiehtovaan elämään säätyläiskodista erämaan torppiin, maailman metropoleihin ja taidepiireihin.

KARATALO
Kotkatie 4
”MARI TERKOMAA – ÄITIMAA”
To 18.1 klo 9 – ma 26.2 klo 17
Mari Terkomaan upeita luonnon, ja sen voiman inspiroimia akryyli- sekä öljyvärimaalauksia

TALOMUSEO GLIMS
Glimsintie 1
Talomuseo Glims on auki ympäri vuoden ja museon tapahtumat noudattelevat talonpoikaista vuodenkiertoa. Talvikaudella tehdään puhdetöitä sisätiloissa ja lasketaan mäkeä ulkona.
Talomuseoon on ilmainen sisäänpääsy Kaikukortilla

Su 11.2 klo 11.30 – 12.00 ja 14.00 – 14.30 Laskiaisperinteitä – pitkiä pellavia! Vapaa pääsy.
Ti 13.2 klo 14.00 – 14.30 Laskiaisperinteitä – pitkiä pellavia! Vapaa pääsy.
Su 11.2 klo 12.00 – 14.00 Askarrellaan Ystävänpäiväkortteja.
Ti 20.2 ja To 22.2 klo 10.00 – 12.00 Leikataan matonkuteita ja kokeillaan räsymaton kudontaa.
Ke 21.2 klo 10.00 – 10.30 ja 11.00 – 11.30 Luetaan talvisia ja kansanomaisia eläintarinoita Talvi-Matin kunniaksi Glimsin tunnelmallisessa tuvassa.
Ke 21.2 klo 12.30 – 14.00 Työpajassa askarrellaan koirille vetoleluja matonkuteista solmeilemalla.
Ke 21.2 klo 14.00 – 14.30 Talvi-Matti – Vuodenkiertoon liittyvällä opastuksella kerrotaan kevään enteistä.
To 22.2 klo 13.00 – 15.00 Työpajassa inspiroidutaan 1800-luvun pukumuodista ja kansanpuvuista ja piirretään paperinukeille vaatteita.
Su 25.2 klo 13.00 – 13.30 ja Ke 28.2 klo 14.00 – 14.30 Opastuksella tutustutaan Talomuseo Glimsin erikoisnäyttelyyn, joka kertoo eläinten ja espoolaisten suhteesta ennen ja nyt.

SUOMEN LUONTOKESKUS HALTIA
Nuuksiontie 84
Haltia on uudenlainen luontokeskus, joka kokoaa Suomen luonnon yhden katon alle ja tuo sen aivan ihollesi niin rakennuksen ja tilojen kautta kuin upeissa näyttelyissä.
Haltiassa sinua ympäröivät Nuuksion ja Pitkäjärven huikeat maisemat ja loistavat retkeilymaastot. Haltian näyttelyissä puolestaan saat aidon elämyksen koko Suomen luonnosta.

Lisätietoa Haltian näyttelyistä ja toiminnasta osoitteesta www.haltia.com

ESPOON KULTTUURIKESKUS, näyttelytila
Kulttuuriaukio 2
”TUTUSTU TUNNELEIHIN”
ti 23.1 klo 8.00 – su 4.2 klo 15.00
Länsimetron valokuvanäyttely avaa näkymän rakentamisen aikaan, jolloin tunneleissa liikkuivat vielä junien sijaan porajumbot ja kuorma-autot. Tunnelimatka päättyy valmiiseen, juuri käyttäjille avautuneeseen metroon.
”ELÄKÖÖN EUROOPPA”
Ma 5.2 klo 18 – su 25.2 klo 15
Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys ry:n 20-vuotisnäyttely. Esillä on monipuolinen ja värikäs läpileikkaus yhdistyksen vuosista. Näyttely on avoinna yleisölle ma–pe 11–18, la 11–18 ja su 10–15.

VILLA ELFVIKIN LUONTOTALO
Elfvikinkatu 4
”VUODEN LUONTOKUVA 2017”
Ke 31.3 klo 9.00 – su 4.3 klo 16.00
Vuoden 2017 luontokuvissa pääset kohtaamaan intensiivisiä katseita ja utuisen kauniita tunnelmia. Näyttelyssä on esillä yhteensä 43 Vuoden Luontokuva -kilpailussa palkittua valokuvaa. Kuvia on esillä kaikista yhdeksästä sarjasta. Jokaisesta sarjasta on näyttelyssä esillä voittajakuvat, toiselle sijalle yltäneet ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Vapaa pääsy.
Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16

HUVILAMUSEO VILLA RULLUDD
Rullaniementie 15

Su 4.2 klo 11.00 – 15.00 (su 4.3, su 1.4, su 6.5)
Espoon kaupunginmuseon Huvilamuseo Villa Rulludd sijaitsee Espoon rannikolla kauniilla niemellä. Villa Rulludd on harvinaisella tavalla säilynyt esimerkki koko Uudenmaan rannikon varhaisesta huvila-arkkitehtuurista. Samalla huvila ympäristöineen on yli sadan vuoden matka Kihlmanin kulttuurisuvun kesiin – rikkaaseen ja värikkääseen huvilaelämään. Talon alakerran kahvila on myös avoinna museon aukioloaikana.
Huvilamuseo on avoinna joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 11-15. Tervetuloa tutustumaan entisajan espoolaiseen huvilaelämään!
LAPSET JA NUORET

LASTEN KULTTUURIKESKUS PIKKU-AURORA
Järvenperäntie 1-3
”NÄKÖALOJA” (Sveitsi, Etiopia 2013)
La 20.1 klo 10.30 – 12

Elokuvan teemoja käsitellään työpajassa. Ota eväät mukaan ja vietä päivä Pikku-Aurorassa. Yhteistyössä Espoo Cinén kanssa. Nonstop paja klo 12-14. Suositus yli 9-vuotiaille
KARATALO
Kotkatie 4
”KARAKEMUT”
Su 28.1 klo 12.00 – 15.00
Klo 12.00-15.00 Rytmikäs rapakko -työpaja
Siivekäs, pomppiva, jalakas, kaskas.. kaiken maailman sirittäjät, turisijat, räpättäjät ja suhilaat! Ideoi, suunnittele ja valmista ikioma äänilelu-ötökkä. Materiaalina kivat kierrätysmateriaalit. Vapaa pääsy.
Klo 13.00 Mutaveijarit
Lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan.

VILLA ELFVIKIN LUONTOTALO
Elfvikinkatu 4
”MÄYRÄN METSÄN SATUHETKI”
Su 4.2 klo 11.00 – 11.30 (su 4.3, su 1.4, su 6.5)
Luontotalon yläaulaan on rakennettu suomalainen metsä – Mäyrän metsä, missä voi pukeutua metsän asukkaaksi ja leikkiä metsäneläinkäsinukeilla. Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä aina kuun ensimmäisenä viikonloppuna, loka-toukokuussa sunnuntaisin klo 11. Satuhetki sopii yli kolme vuotiaille.

TALOMUSEO GLIMS
Glimsintie 1
”MÄENLASKUN RIEMUA TALOMUSEO GLIMSISSÄ”
Ti 13.2 klo 10.00 – 12.00
Opas paikalla pulkkamäessä kertomassa laskiaisen mäenlaskuun liittyvistä tavoista ja perinteistä sekä siitä, mitä mäkeä laskiessa kannattaa huutaa. Ota pulkka mukaan ja tule mäkeen! Laskiaisen kunniaksi museoon on vapaa pääsy.

ESPOON KULTTUURIKESKUS, LOUHISALI
Kulttuuriaukio 2
”PENTTI RASINKANGAS JA OHILYÖNTI”
Ma 12.2. klo 9.30 – 10.05 (suunnattu etenkin päiväkoti-ikäisille)
Ma 12.2. klo 10.30 – 11.15 (suunnattu etenkin 1-3-luokkalaisille)
Pentti Rasinkangas on tehnyt ja esittänyt koko perheen musiikkia ammatikseen yli 35 vuoden ajan. Lastenlaulut ovat saaneet lukuisia tunnustuksia ja palkintoja, mm. lastenkulttuurin valtionpalkinnon. Vuodesta 1986 ammattimaisesti toiminut Ohilyönti-orkesteri on julkaissut 12 levyä ja muutaman kokoelman. Orkesteri on esiintynyt myös Pikku Kakkosessa useaan otteeseen, viimeksi Pupulaarimusiikkia-sarjassa syksyllä 2016.
Esiintyjät: Pentti Rasinkangas, laulu, akustinen kitara – Tommi Lievemaa, sähkökitara, laulu –
Petteri Pitkänen, haitari, koskettimet – Sami Varvikko, basso, laulu
Liput lippupisteestä Kaikukortilla

ESPORT ARENA, TAPIOLA
Koivu-Mankkaan tie 3
MAKSUTONTA HOP ON – HOP OFF – LIIKUNTAA
19.3 – 23.3 klo 10.00 – 15.00
Koululaisten talvilomaviikolla suosittua HOP ON HOP OFF-liikuntaa Esport Arenalla.
Ei ennakkoilmottautumista, maksuton.
Lisätietoja ma-pe 09 8166 0800 / facebook/espooliikkuu-tapahtumat

SELLOSALI
Soittoniekanaukio 2
TALVILOMALEFFOJA LAPSILLE

”RISTO RÄPPÄÄJÄ JA YÖHAUKKA” (Suomi 2016, -S-)
Ti 20.2 klo 9.30 – 10.45
Riemukkaan koko perheen seikkailun pääosissa nähdään samat hurmaavat lapsinäyttelijät Samuel Shipway ja Sanni Paatso, jotka nähtiin Riston ja Nellin rooleissa jo kahdessa aikaisemmassa Timo Koivusalon ohjaamassa Räppääjä-elokuvassa.
Ei ennakkoilmottautumista, tai paikkavarauksia. Vapaa pääsy.
”MILO – KUUN VARTIJA” (Ranska 2014 , – K7-)
Ti 20.2 klo 11.30 – 12.56
Valloittavassa ranskalaisanimaatiossa kuun ja auringon vartijat siirtävät juhlallisessa seremoniassa vastuunsa seuraaville valituille. Kaikkien suureksi yllätykseksi pieni Milo tulee valituksi uudeksi kuun vartijaksi. Milo ei kuitenkaan tunne itseään kykeneväksi täyttämään hänelle luovutettua kunnia-asemaa. Milo ei ole myöskään yksin mielipiteensä kanssa ja sekä kuun että auringon vartijoiden tehtäviä alkaa havitella kieroin juonin muutkin. Aurinko ja kuu sekä koko maailma ovat pian vaarassa. Suomenkielisissä äänirooleissa: Petrus Kähkönen, Emma Louhivuori, Markus Niemi
Ei ennakkoilmottautumista, tai paikkavarauksia. Vapaa pääsy.

LIIKUNTA
KAUPPAKESKUSKÄVELYT

SELLO (Leppävaara)
Maanantaisin 8.1.-28.5. 2018 (ei talvilomaviikolla 19.2.)
Lähtö Sellonaukiolta, 1. kerroksessa, klo 9.30.
AINOA (Tapiola)
Maanantaisin 8.1.-31.5. 2018 (ei talvilomaviikolla 19.2.)
Lähtö Ainoan infopisteen luota, 1. kerroksessa, klo 9.30.
ISO OMENA (Matinkylä)
torstaisin 11.1.-31.5. 2018 (ei talvilomaviikolla 22.2.)
Lähtö palvelutorilta, 3. kerroksessa , klo 9.30.

VILLA ELFVIKIN LUONTOTALO
Elfvikintie 4

SUKELLA TALVILUONTOON- PÄIVÄ / TALVILINTUJEN PIHABONGAUS
Su 28.1 klo 11.00 – 13.00

Villa Elfvikin ystävät ry:n lintuasiantuntijat tarjoavat lintuopastusta ja kuumaa mehua. Luontotalon lintujen ruokinnalla vierailevia lintuja pääset katsomaan sekä kaukoputkella että kiikareilla.
Su 28.1 klo 12.30 lähdetään koko perheen talviselle metsäretkelle luontotalon pihalta

TALOMUSEO GLIMS
Glimsintie 1
MÄENLASKUN RIEMUA TALOMUSEO GLIMSISSÄ
Ti 13.2 klo 10.00 – 12.00

Opas paikalla pulkkamäessä kertomassa laskiaisen mäenlaskuun liittyvistä tavoista ja perinteistä sekä siitä, mitä mäkeä laskiessa kannattaa huutaa. Ota pulkka mukaan ja tule mäkeen! Laskiaisen kunniaksi museoon on vapaa pääsy.
WEEGEE-TALO
Ahertajantie 5
SENIORIEN KULTTUURIKÄVELYT
Ti 9.1 – 29.5 klo 13 – 14 (ei 20.2)

Kaikille soveltuvat yhteiskävelyt sisältävät jumppaa, tasapainoharjoittelua ja tutustumista WeeGeen tarjontaan. Kokoontuminen aulassa, vapaa pääsy.

HENGÄHDYSHETKIÄ

LASTEN KULTTUURIKESKUS PIKKU-AURORA , Taidetalo
Järvenperäntie 1-3

”KEHON JA MIELEN HENGÄHDYSHETKIÄ – LÖYDÄ ITSESI LEMPEÄSTI”
Pe 2.2 klo klo 18.00 – 20.00
Löydä itsesi lempeästi. Illan aikana tutkitaan, kuinka itsensä kanssa voisi olla hyvä olla, mistä levollisuus löytyy ja kuinka lisätä virtausta elämään. Ohjaajana kirjailija, valmentaja Anna Taipale. Annan Sydänjuttu kirja julkaistiin syksyllä 2017.
Ennakkoilmottautuminen, tapahtuma on maksuton Kaikukortilla.

”OMAA TIETÄ KUULOSTELLEN”
Pe 2.3 klo 18.00 – 20.00
Miltä minusta tuntuu nyt? Mistä tiedän mikä on oikein – ajatellen omaa, ainutkertaista elämääni? Ohjaajana MuM Tuuli Paasolainen.
Ennakkoilmottautuminen, tapahtuma on maksuton Kaikukortilla.
Muut kevään voimaannuttavat illat pe 6.4. ja 4.5.

TANSSI

ESPOON KULTTUURIKESKUS, PÄÄLÄMPIÖ (Tapiola)

ILTAPÄIVÄTANSSIT

Tansseja tahdittaa yhtye Weteraaniweljet:
ti 16.1. klo 14 – 16
ti 6.2. klo 14 – 16
ti 27.3. klo 14 – 16
ti 17.4. klo 14 – 16
ti 15.5. klo 14 – 16

KARATALO (Kotkatie 4)

PERJANTAITANSSIT
Perinteistä tanssimusiikkia ja tanssahtelua tanssikengin tai sukkasillaan! Illan solistina oopperalaulaja, MuM, Krista Pellikka.
Pe 26.1. klo 18.00-19.15 säestäjänä pianisti Martin Malmgren
Pe 16.3. klo 18.00-19.15 säestäjänä muusikko Mikko Helenius
Pe 4.5. klo 18.00-19.15 säestäjänä muusikko Mikko Helenius

SELLOSALI (Leppävaara)

PÄIVÄTANSSIT
Ti 6.2 klo 13.30 – 15.15
Suosituissa päivätansseissa musiikkia esittää Pop & Jazz Konservatorion tanssiorkesteri. Vapaa pääsy

ENTRESSEN KIRJASTO / JUKEBOX
Siltakatu 11, Espoon keskus

TIISTAITANSSIT, tiistaisin klo 11 – 13

Joka opetuskerran alussa kerrataan lyhyesti edellisellä kerralla opetetut tanssit. Tanssinohjaajina Reijo ja Eija Karikivi, avustajina Onerva Anttila sekä Seppo Hymander . Vapaa pääsy
30.1. Lavatanssit
6.2. Polkka/jenkka ja jive
13.2. Lavatanssit
20.2. Foksi ja fusku
27.2. Lavatanssit
6.3. Tango ja cha cha
13.3. Lavatanssit
20.3. Humppa ja salsa
27.3. Lavatanssit
3.4. Tango ja jive
10.4. Lavatanssit
17.4. Valssi/hidas valssi ja rumba
24.4. Lavatanssi
3.5. Kertausta/kevätkauden päätös

OLETKO HUOMANNUT KAIKUKORTIN FACEBOOKISSA?

Facebookissa on avattu kaikille avoin Facebook-ryhmä, josta näkee Kaikukortin
piiriin kuuluvia tapahtumia ja uutisia kortista. Ryhmä löytyy Facebookista
haulla ”Espoon Kaikukortti” tai esimerkiksi syöttämällä Googleen hakusanaksi
”espoo kaikukortti facebook”.

LYHYESTI KAIKUKORTIN KÄYTÖSTÄ

Kaikukortilla voi käydä Espoossa maksutta tietyissä konserteissa, festivaaleilla,
teattereissa tai museoissa. Kortti on henkilökohtainen ja voimassa vuoden
myöntämispäivästä. Kaikukortin voivat saada aikuiset tai 16 v täyttäneet jotka ovat taloudellisesti tiukassa tilanteessa ja Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan espoolaisen sosiaali- ja terveysalan toimijan asiakkaita.

Kun käytät Kaikukorttia: Ilmoita varausta tai ostosta tehdessäsi korttisi numero.
Varaudu lisäksi näyttämään kortti paikan päällä. Kaikukortti- lippuja on tapahtumiin yleensä varattu rajallinen määrä, joten kannattaa varata paikkansa ajoissa!

Lippupiste myy Kaikukorttilippuja Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteistä, esimerkiksi Kulttuurikeskuksen lipunmyynti sekä Espoon Yhteispalvelupisteet palvelevat Kaikukortti-asioissa.
Lippupisteen palvelumaksu 1,50 on maksettava itse, vaikka pääsylippu on maksuton.
Kaikukorttilippuja ei voi hankkia verkkokaupan kautta.

KULTTUURIKAVERI

Kaipaatko kulttuurivierailulle seuraa tai tukea? Voit pyytää mukaan vapaaehtoisen kulttuurikaverin.
Lisätiedot: www.espoo.fi/kulttuurikaveri, tai
Espoon kulttuurikaverikoordinaattori p. 050 381 4033, kulttuurikaveri@espoo.fi