Puutarhapalsta

Emyllä ja Espoon kaupungin aikuissosiaalityöllä on yhteinen puolen hehtaarin kokoinen viljelysmaa Kauklahdessa, pienen kävelymatkan päässä Kauklahden juna-asemalta.

Puutarhapalsta on talviteloilla, toiminta jatkuu kevään lämmitessä

Opettelemme yhdessä viljelyä ja puutarhapalstan hoitamista leppoisassa ilmapiirissä Espoon Kauklahdessa. Toimintaan voi osallistua Emyn vapaaehtoisena tai vaikka Espoon kaupungin aikuissosiaakityön sosiaaliohjaajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan.

Puutarhapalstamme on nyt talviteloilla, mutta kevät tulee pikemmin kuin huomaatkaan. Kulunut kesä oli lämmin. Ihmiset pitivät siitä, kasvit eivät niinkään. Siltikin kerättiin herkullisia luomukasviksia Lilla Karylin ja Meriemyn talkoisiin sekä palstalaisille kotiin vietäväksi. Tänä kesänä meitä oli yhteensä 22 innokasta viljelijää puutarhalla uurastamassa. Mullasta nousi huikeat yli 90 eri lajiketta syötävää, ja tontille nousi erikoisia rakennelmia. Jokaiselle löytyi varmasti mielekästä ja vaihtelevaa tekemistä.

Monet vuoden 2018 osallistujat kertoivat saaneensa palstatoiminnasta vireyttä, säännöllisen päivärytmin, paremman fyysisen ja psyykkisen kunnon, uusia ystäviä ja onnellisuutta.

Kiinnostaisiko tällaiset asiat? Tule mukaan meidän iloiseen joukkoomme ensi kesänä!

Ota yhteyttä Minna Kettuseen p. 050 310 7983 minna.kettunen(at)emy.fi

Kuvia ja esittelyä puutarhalta (PDF)