Asunnottomien yö

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
Date(s) - 17/10/2015
16.00 - 23.00

Kategoriat


Asunnottomienyo2015kuva

 

 

Asunnottomien yö kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon – omaan kotiin. Asunnottomien yö –järjestäjien yhteisiä arvoja ovat:

  • Asunnottomuus on mielestämme kansallinen häpeäpilkku
  • Syrjäytymisuhan alaisista tulee asunnottomuuden syy- ja seurausverkoston vuoksi usein syrjäytettyjä
  • Kunnioitamme maamme perustuslain noudattamista
  • Myötätuntomme ja toimintatukemme on kaikkein heikoimmassa asemassa olevien puolella
  • Yhteistyötä yli poliittisten tai uskonnollisten rajojen
  • Lisätietoja kansalaisliikkeestä: www.asunnottomienyo.fi

Espoossa Asunnottomien yötä järjestävät useat seurakunnat, järjestöt (mm. Emy kumppaneineen) sekä Espoon kaupunki. Olet tervetullut mukaan osallistumaan tapahtumiin ja keskusteluun asunnottomuuden poistamiseksi, hakemaan tukea tai apua ja tietoa palveluista. Tänä vuonna lauantaina 17.10.2015 Asunnottomien yötä vietetään jälleen pitkin Suomea ja Espoossa klo 16 alkaen Espoon keskuksessa, Leppävaarassa, Matinkylässä ja Espoonlahdessa.

Tervetuloa mukaan!

Medialle ja tiedottamiseen (pdf)

Osallistu somessa – vaihda Facebook -profiilikuvaksesi Asunto ensin ja muista aihetunniste #asunnottomienyo

Asunto ensin

 

 

Espoon keskus

klo 16–19 Espoon keskuksessa tapahtuu kauppakeskus Espoontorin ja Entressen välissä. Sarana-musiikkiyhtye esiintyy, piispa Tapio Luoma puhuu ja sytyttää Asunnottomien yön tulet, tarjolla on maksutonta evästä, viihdettä ja tukipalveluja. Ohjelmassa on myös keskustelua ja kuullaan kokemuksia asunnottomuudesta.

klo 19-23 Iltapala, juttuseuraa ja hartaus löytyvät osoitteessa Terveyskuja 2. Hartaus pidetään kahvilassa klo 20, jonka jälkeen oleskelu kahvilassa jatkuu.

Torstaina 15.10. klo 17.30 elokuvailta ja keskustelupaneeli asunnottomuudesta Entressen kirjastossa – tervetuloa mukaan!

Tapahtuman järjestää: Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, Kalliolan Setlementti/Askel, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin Diakonissalaitos, Espoon kaupunki, Entressen kirjasto, Manna-apu ry, Pelastusarmeija ja Espoon asunnot oy

Leppävaaran Läkkitorilla ja Raitin Pysäkillä

klo 16 aloitus, klo 18 lyhtyjen sytytys ja tervehdyspuhe, klo 16–19 Ohjelmassa Läkkitorilla on musiikkia ja grillimakkaran paistoa, Raitin Pysäkillä tarjolla on kahvia, teetä, voileipiä sekä musiikkia, klo 18.45 iltahartaus Raitin Pysäkillä.

Välissä kuullaan musiikkia Perkkaan Pelimannien esittämänä, kansanedustaja paikalla. Yhteistyökumppaneina Raitin Pysäkki, Espoon diakoniasäätiö ja Leppävaaran seurakunta.

Espoonlahti, kauppakeskus Lippulaivan edustalla

16–18 Kahvit ja grillimakkaraa, 16–16.30 Jaakko Löytty laulaa, 16.30–17 Lauluhetki Fellowship -yhteisöstä, 17–17.30 Jaakko Löytty jatkaa musiikilla, 18–18.50 Matti Johannes Koivu esiintyy
18.50 Kansanedustaja Maria Guzeninan puhe, 19 Tulet syttyvät, 19.05 Tulishow. Ilta jatkuu Asumisluotsin tiloissa, Lokirinne 1.

Espoonlahden Asunnottomien yössä mukana K-supermarket Seilori, Sininauhasäätiö, Kiinteistömaailma ja Espoonlahden seurakunta.

Matinkylässä

Ohjelma on Matinkylässä Kaivolla vanhalla ostarilla klo 16 aloitus, kahvia ja pullaa, klo 18–20 grillausta ja chillausta, klo 20–21 Kari Peitsamo ja Jukka Leppilampi esiintyvät, klo 21 iltahartaus
klo 22 illan päätös

Koko illan ajan saatavilla vaatteita ja ruokakassi kotiin vietäväksi. Matinkylän asunnottomien yöstä vastaavat: Kaivo, Espoon helluntaiseurakunta, Espoon Ankkuri, Espoon Vapaaseurakunta, Majakka-seurakunta, ViaDia Espoo, Olarin seurakunta ja Hyvä Arki ry.

Espoolaiset ruokajakopaikat, edulliset ateriat sekä sosiaali- ja tukipalvelut ovat jälleen koottuna yksiin kansiin:

Muuta Asunnottomien yön materiaalia: